Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Proiecte sociale

Medpark – o companie medicală responsabilă social

Caracterul social responsabil al Spitalului Internațional Medpark se manifestă prin:

  • investițiile în domeniul sănătății, contribuind direct la creșterea standardelor de calitate și siguranță;
  • investițiile în pregătirea medicilor, care, alături de specialiști străini, au realizat ​numeroase premiere naționale;
  • investițiile în campanii de informare a populației cu privire la diverse probleme de sănătate, contribuind la creșterea gradului de educație medicală.

Investim în educația medicală– Medpark susține organizarea unui ciclu de evenimente pentru informarea corectă a publicului privind combaterea HIV/SIDA; efectele diabetului; combaterea bolilor cardiovasculare; prevenirea suicidului; importanța donării de sânge:

  • Ziua Mondială de combatere a HIV/SIDA;
  • Ziua Internațională a Inimii;
  • Ziua Mondială a Diabetului;
  • Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului;
  • Ziua Donatorului de Sânge.

Școala viitorilor părinți – Din dorința de a fi alături de fiecare cuplu și a-i acorda tot sprijinul necesar, înainte ca bebelușul să își facă apariția, Medpark a lansat Centrul de Educație Prenatală cu motto-ul „Pregătim părinți pentru bebeluși fericiți”. Astfel, cu o echipă multidisciplinară, formată din medici ginecologi, neonatologi, nutriționiști și kinetoterapeuți, Medpark derulează o serie de sesiuni medicale practice, prin care îi învață pe părinți secretele îngrijirii nou-născutului, pentru ca acesta să crească puternic și sănătos.

„Sunt sănătos, cresc frumos” – Medpark continuă proiectul de educație medicală, dedicat copiilor din clasele primare, cu scopul de a-i familiariza cu regulile elementare de igienă. Intenția echipei Medpark este de a pune la dispoziția micuților informații medicale relevante, care să îi ajute să fie sănătoși, pentru a crește frumos.

„Ajută-ne să îți protejăm inima!” – Medpark a inițiat în 2014 o campanie de informare privind riscurile pe care le prezintă afecțiunile cardiovasculare nedepistate la timp și importanța controalelor periodice. Actualitatea campaniei este condiționată de creșterea numărului de decese cauzate de afecțiunile cardiovasculare pe teritoriul întregii țări, inclusiv în rândul generației tinere.

„Echipa mobilă cardio în localitatea ta!” – Dat fiind gradul scăzut de cunoaştere a simptomelor unui infarct și nivelul redus de adresabilitate la medic în rândul populației RM, Centrul Strategii şi Politici de Sănătate (CSPS) a lansat proiectul „Echipa mobilă cardio în localitatea ta”. Acest proiect este realizat cu suportul profesional și tehnic al Spitalul Internațional Medpark. Scopul este asigurarea accesului populației din regiuni la screeningurile pentru bolile cardiovasculare și identificarea lor precoce.

Echipa mobilă cardio este alcătuită din medici cardiologi experimentați, ai Centrului Cardiologie și Cardiochirurgie Medpark, cât și de asistente medicale. Au beneficiat de consultații gratuie 1901 de pacienți, dintre care 276 prezentau risc de infarct. Zeci de pacienți au beneficiat deja de investigații și tratament gratuit, evitând astfel consecințe mult mai grave.

Olga Şchiopu, Director General Medpark: „Cel mai fericiţi ne fac pacienţii cărora am reuşit să le depistăm la timp probleme care puteau duce la un infarct de miocard. Este impresionant să vezi îngrijorare şi speranţă pe feţele oamenilor care aşteptă să fie consultaţi. Deja văzându-I pe fiecare cu bolile şi problemele lor am înţeles cât de tare au nevoie să simtă că viaţa lor are importanţă. Am văzut oameni descurajaţi care la 50 de ani spuneau ca “mi-am trait traiul şi că ajunge să trăieşti”. Am văzut oameni fericiţi care constatat că problema mai veche nu mai există. Am văzut oameni care au regăsit speranţa de a mai face o investigaţie suplimentară care le va da şansa să trăiească. Toate acestea le facem din respect pentru viață, cu dragoste pentru oameni”.