Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Istorie de succes: Unitatea Urgențe Medpark

Asistență medicală de urgență
07 mar, 2017

Recent, pacientul Vozian Mihail, 1947, din Chișinău, a fost adus în Unitatea Urgențe cu suspecție la infarct miocardic. Pacientul s-a prezentat în stare foarte gravă, necesitând măsuri de reanimare pentru menținerea funcțiilor vitale. Datorită profesionalismului echipei de gardă, a medicilor cardiologi, a cardiologilor intervenționiști, a terapiei intensive a fost stabilit cu succes diagnosticul de nfarct miocardic acut complicat cu șoc cardiogen și bradicardie cardiacă severă, în majoritatea cazurilor, asemenea diagnostic ar duce la deces în aproximativ 80% din cazuri.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără:

– O secție de reanimare cardiacă modernă în cadrul Unității Urgențe;
– Accesul direct la utilaj de resuscitare și de menținere a ritmului cardiac;
– Disponibilitatea 24/24 a efectuării ecocardiografiei;
– Accesul direct, permanent în sala de cateterism cardiac, care este unica șansă de scăpare pentru pacienții cu infarct miocardic acut;
– Echipa multidisciplinară, în care fiecare are atribuțiile sale pe care le realizează conform standardelor internaționale prezente în cardiologie,

În cazul pacientului nostru, s-a aplicat metoda de tratament: coronarografia de urgență și instalare de stent, aplicabilă în tratamentul infarctului miocardic acut. Tratamentul ulterior aplicat în comun cu echipa de reanimare a făcut posibilă restabilirea activității normale a cordului, stabilizarea parametrilor vitali, iar la a 4-a zi pacientul a plecat acasă desinestătător.

Unitatea Urgențe Medpark este o subdiviziune ultramodernă a Spitalului Internațional Medpark care acoperă cea mai largă gamă de urgențe medicale, disponibilă în domeniul privat. Unitatea Urgențe Medpark este gata să intervină imediat, 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână, pentru a aborda pacienţii cronici sau acuți, inclusiv hemodinamic instabili, atât adulți, cât şi copii.