Danu Adrian

Danu Adrian

Danu Adrian

Neurochirurg, categoria superioară (full-time Medpark)

Studii:

1993-1999: Universitatea de Stat de Medicină “Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova Facultatea de Medicină Generală. Diploma în Medicină.
1999-2004: Studii postuniversitare prin rezidențiat, Universitatea de Stat de Medicină “N. Testemiţanu”,  Catedra de Neurochirurgie, Chişinău, Republica Moldova
2010-2014: Doctorat, Catedra Neurochirurgie, Universitatea de Stat de Medicină “N. Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova
2010: Medic licențiat în Spania, Ministerio de Educacion, Spania
2011: Medic licențiat în Marea Britanie, General Medical Council, Marea Britanie

Experiență profesională:

2011-prezent: Neurochirurg, Spitalul Internaţional Medpark, Chişinău, Republica Moldova
2015, 2016, 2017: Stagiu Clinic în Neurochirurgie, Queen Elizabeth Hospital, Birmingham, Marea Britanie
2014: Stagiu Clinic în Neurochirurgie, Leeds Teaching University Hospital, Leeds, Marea Britanie
2013: Stagiu Clinic în Neurochirurgie, Clinica de Neurostiinte, Departamentul Neurochirurgie, University Hospital of North Staffortdshire, Stoke-On-Trent, Marea Britanie
2011: Stagiu Clinic în Neurochirurgie "Krankenanstalt Rudolfstiftung", Viena, Austria
2003-2010: Neurochirurg, Secţia de Neurochirurgie Nr. 1, Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic Medicină de Urgenţă, Chişinău, Republica Moldova

Domenii de interes:

 • Discectomie lombară microendoscopică minim invazivă
 • Discectomia percutană
 • Vertebroplastia percutană în caz de fracturi osteoporotice a vertebrelor
 • Microchirurgia tumorilor măduvei spinale
 • Chirurgia complexă a coloanei vertebrale în caz de instabilitate prin fuziune și fixare cu implanturi
 • Microchirurgia tumorilor cerebrale (glioame, meningioame, neurinom de acustic)
 • Înlăturarea transnazală a adenomelor hipofizare
 • Decompresia canalului carpian

Formare continuă:
2017: XVI World Congress of Neurosurgery (WFNS), Istanbul, Turcia
2017: European Associations of Neurological Surgeons Congress, Venetia, Italia
2016: Curs în Neuroimagistica, Liubleana, Slovenia
2016: International Basic Neurosurgery Course, Antalya, Turcia
2015: 15-th Interim Meeting of World Federation of Neurosurgical Societies, Roma, Italia
2014: Simpozion şi Curs Practic de Neuronavigatie şi Neuroendoscopie, Iaşi, Romania
2013: Primul Simpozion International Moldo-Britanic de Neurochirurgie, Chişinău, Republica Moldova
2012: Weill Cornell Seminars in Salzburg, "Spinal Surgery", Salzburg, Austria
2011: Weill Cornell Seminars in Salzburg, "Neurosurgery", Salzburg, Austria
2009: World Congress of Neurological Surgery, Boston, USA
2008: Well Corner Medical Seminars - „Seminars in Neurosurgery”, Salzburg, Austria
2004: Al III-lea Simpozion Moldo-German în Neurochirurgie, Chişinău, Republica Moldova
2003: Workshop în Neuroendoscopia Cerebrală, Chişinău, Republica Moldova
2003: Al VI-lea Congress al Neurochirurgilor Tărilor Riverane Bazinului Mării Negre, Chişinău, Republica Moldova 
2002: Al III-lea Congress al Neurochirurgilor din Rusia, Sankt-Petersburg, Rusia
2001: Cursul Moldo-German de Microneurochirurgie Vasculară, Chişinău, Republica Moldova
2001: Al VI-lea Curs Francofon de Neurochirurgie, Iaşi, Romînia 
2001: Al II-lea Curs Româno-German de Neurotraumă, Iaşi, Romînia
2000: Al II-lea Curs de Microchirurgie şi Neuroendoscopie, Chişinău, Republica Moldova

Publicații:

Autor și co-author a 11 articole în reviste și publicații de specialitate

Membru al:

 • Asociaţiei Neurochirurgilor din Moldova (ANM)
 • Federației Mondiale a Neurochirurgilor (WFNS)
 • Federației Europene a Neurochirurgilor (EANS)
 • Societății neurochirurgilor din Marea Britanie (SBNS)

Limbi cunoscute:
Româna, rusa, engleza, spaniola


Noutăți

Tratamentul chirurgical al tumorilor cerebrale poate fi o provocare. Intervenția este și mai dificilă dacă tumoarea este localizată adânc în creier sau în apropierea zonelor cerebrale responsabile de funcții importante, precum: memoria, vorbirea și mișcarea membrelor. 

Chirurgia herniei de disc lombare are loc prin metode minimal invasive şi endoscopice de ultimă oră şi presupune o perioadă scurtă de spitalizare şi recuperare

Jurnalul sănătății

Hipofiza (glanda pituitară) este considerată ca "glanda stăpân" a corpului uman. Ca parte a axului hipotalamo-hipofizar ea controlează majoritatea funcțiilor endocrine prin secreția de diversi hormoni.

Fuziunea spinală este o intervenție chirurgicală efectuată cu scopul de a fixa permanent două sau mai multe vertebre în coloana vertebrală, eliminând mișcarea dintre ele.

Ce sunt anevrismele?

Un anevrism este o dilatare anormală sau balonare al vasului ce transportă sânge.

Se disting mai multe tipuri de anevrisme:

Video

Opinia pacienților

Uneori soarta te poate surprinde și eu nu fac excepție. Am fost internată la Medpark pentru o intervenție chirurgicală de înlăturare a tumorii pe creier. Nu știam la ce să mă aștept, cu toate că mi-au fost explicate toate riscurile posibile și avantajele. M-am încrezut deplin acestei instituții, Medpark, dotată cu tehnica modernă necesară și cu specialiști de un profesionalism înalt.

Mă consider cea mai norocoasă persoană sub soare pentru că totul a decurs cum nu se putea mai bine și am reușit. Totul se datorează medicului neurochirurg, dr. Adrian Danu, care mi-a dat o a doua șansă la viață și echipei chirurgicale: Alexandru Musteață  (medic anestezist), Roman Ciubară (medic anestezist în sala de operație), care mi-a vorbit în franceză și atunci am înțeles că totul e bine cu creierul meu :), Lilia Casîm  (asistentă medicală în sala de operație), Tatiana Jechiu  (medic anesteziolog - terapie intensivă), care datorită cunoștințelor ei de limbă engleză putea să-l țină informat pe soțul meu despre starea mea (Taniușa, îți mulțumesc!), Sofronicova Livia (asistentă medicală terapie intensivă), Moldovanu Viorica (asistentă medicală chirurgicală), Cornovan Rodica (asistentă medicală terapie intensivă) și Onica Ala (infirmieră). Vă mulțumesc pentru atenția acordată și pentru supraveghere. 

Nu în cele din urmă vreau să le mulțumesc lucrătorilor medicali din secția de la etajul 4 pentru grija pe care mi-au purtat-o pe parcursul săptămânii. Mulțumesc echipei de medici de serviciu, cât și asistentelor medicale, care răspundeau prompt la orice apel al meu.
Toți au dat dovadă de profesionalism la cel mai înalt nivel, ținând cont de factorul uman. Acest personal nu numai că te tratează cu cel mai înalt respect, în pofida faptului că te afli într-o stare vegetativă, ei îți respectă demnitatea și mă încurajau la fiecare pas. Erau mereu amabili, cu zâmbetul pe față, chiar și când introduceau acul :) Uitai de durere când fețele lor radiau.

Eu mă închin în fața voastră cu toată umilința și voi rămâne recunoscătoare pentru tot restul vieții mele. 
Printre altele, mâncarea e foarte gustoasă și sănătoasă. Mulțumesc Mariei Zolotco pentru că aducea mâncarea la timp și călduță.

Am trăit o experiență incredibilă și v-o datorez vouă tuturor. Dumnezeu să vă aibă în pază!

25.02.2019

Colesnic Diana

Ii mulțumesc din suflet acestui suflețel de medic - cu cât respect și cu câtă dragoste consultă pacienții!!!! Nu sunt cuvinte... 
Câtă responsabilitate are față de pacienți, este un om cu dar de la Dumnezeu... 
Miercuri pe data de 20.02.2019 ora 13:44 eram in sala de operație cu dureri nedescrise în cuvinte ... Mă uitam la el cu lacrimi în ochi și-i ziceam că mi-e frică - el îmi zice "Totul o să fie bine" și sincer m-a îndrumat Dumnezeu la el să mă tratez... Aveam hernie de disc care mă chinuia.. 3 ani cu dureri, nu puteam merge, nu puteam să mă aplec... Dimineață uneori nu vroiam să mă trezesc...
M-am adresat la clinica particulară. La Galaxia mi-au dat tratament injectabil și pastile. Am băgat o mulțime de bani și totul în zadar....
Acest medic este un dar de la Dumnezeu să salveze pacienți... Cu câtă dragoste față de munca lui vorbește nu am cuvinte..... 
Doar sănătate îi doresc!!! 
Să aibă Dumnezeu grijă de el!

Cristina

Mesajul de mai jos ne-a fost transmis de către echipa Jurnal TV, iar pacientul a confirmat fiecare cuvânt din cele spuse:

"Salutare, Jurnal TV, salutare celor de la emisiunea Acasă Devreme. Mă aflu la spitalul Medpark de pe data de 22 martie. Pe data de 23.03.2018 am avut o intervenție chirurgicală așa-numită Hernia de disc L4 L5. La ora 9 dimineața a avut loc intervenția, iar la orele 16.00 seara mergeam pe picioare.

Aceasta s-a întâmplat după ce am văzut reportajul dvs. cu domnul Adrian Danu. Vreau să-i mulțumesc din suflet domnului doctor Adrian Danu. Este un om cu suflet mare! După jumătate de an de chinuri și dureri în sfârșit mă simt de parcă nu am pățit nimic. Mă aflu în salonul 432 și aș vrea să le mulțumesc din suflet pentru tot echipelor care au grijă de mine aici. Sunt foarte satisfăcut și foarte mulțumit și aș vrea să știe o lume întreagă de toată stima și respectul din partea tuturor medicilor față de pacientul care se află aici. Este o stimă și o căldură deosebită față de pacienți.

Aș vrea prin intermediul dvs. să știe o lume întreagă despre toată căldura pe care o poți primi aici. Vreau să mulțumesc tuturor medicilor de-aici și vouă Jurnal TV. Sunt un mare fan al postului dvs. Nu pierd nimic din ce se petrece la voi și nicio emisiune.

(completat ulterior) Astăzi am avut ocazia să mai discut cu pacienți internați aici. Nu am cuvinte să vă redau cum lumea de-aici povestește cu lacrimi de bucurie despre felul cum au fost tratați și cu câtă stimă și câtă căldură sufletească primești din partea întregii echipe medicale. Chiar am avut ocazia să discut și cu vedeta de la Slăbit sănătos. Doamna Svetlana practic plânge cu lacrimi de bucurie la fiecare cuvânt când povestește cum se simte acum după tot chinul și calvarul prin care a trecut. Asta tot datorită dvs., echipei cu suflet mare de la Jurnal TV. Vă mulțumesc din suflet că existați. Nu dați mâinile jos. Țineți-o tot așa.

Martie 2018 

Vacarenco Igor

Internată, operată cu succes și deja fericită și sănătoasă, externată! Sunt din nou pe picioare fără dureri!

Mulțumesc enorm de mult medicului meu Adrian Danu și întregului personal medical. Toți înalt calificați, profesioniști, receptivi și foarte amabili!

Februarie 2018

Maria Doibani

Ma simt extrem de bine aici la medpark un personal foarte bun in primul rind ii multumesc domnului Adrian Danu care ma operat un doctor cu inima de aur nici nam cuvinte in doua zile ma pus pe picooare in care am venit la el la consultatie in scaun cu rotile sai dea dumnezeu multa sanatate si numai bine. Succese mai departe domnului Adrian Danu...

05.07.2017

Natalia A.