Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Comisia oncologică multidisciplinară

Abordarea multidisciplinară a pacientului oncologic – cheia unui tratament eficient

Patologia oncologică este una extrem de complexă și presupune implicarea mai multor specialiști la diferite etape de diagnostic și tratament, iar consultațiile separate, uneori, repetate ale fiecărui specialist în parte (imagist, chirurg, oncolog medical, radioterapeut etc), deseori fixate în diferite zile și ore, consumă timpul prețios în dezvoltarea maladiei și necesită eforturi suplimentare, repetate și extenuante pentru pacient. Este foarte important de menționat faptul că acest lanț, uneori îndelungat, de consultații – investigații, la care este supus pacientul, crește probabilitatea apariției unor discordanțe între viziunile specialiștilor privind tactica de diagnostic și tratament.

În acest context, în țările cu o medicină dezvoltată, cancerul este abordat în centre multidisciplinare specializate, în cadrul ”Tumor Board” – concept implementat și de Spitalul Internațional Medpark, în premieră pentru țara noastră. ”Tumor Board” presupune întrunirea concomitentă a specialiștilor de diferite domenii, în același timp, la o singură masă, pentru a discuta fiecare pacient în parte și pentru a lua decizii de comun acord cu privire la planul de diagnostic și tratament.

Ce specialiști fac parte din comisia multidisciplinară?

Comisia multidisciplinară Medpark include următorii specialiști: oncologul medical, morfopatolog, radiolog-imagist, specialist chirurg, radioterapeut, psihoterapeut și asistente medicale specializate. La fel, se pot alătură și medici din alte domenii, în funcție de specificul afecțiunii.

Comisia multidisciplinară se reunește pentru prima dată la etapa de stabilire a diagnosticului, stadializare și de planificare a tratamentului specific, apoi după fiecare etapă de tratament pentru aprecierea eficienței tratamentului prin evaluarea răspunsului tumorii și pentru deciderea tacticii de tratament ulterior, în dependență de rezultatele obținute.

Statisticile arată că după evaluarea pacientului oncologic în cadrul comisiei multidisciplinare în peste 50% din cazuri se modifică tactica de tratament chirurgical.

Avantajele comisiilor multidisciplinare
 • Favorizează stabilirea unui diagnostic corect, în timp util;
 • Permite identificarea celei mai eficiente și optime tactici de tratament;
 • Evită abuzul de tratamente;
 • Reduce intervalul de timp dintre diferite etape de diagnostic și tratament, respectiv, durata totală a tratamentului;
 • Ameliorează calitatea vieții pacientului oncologic;
 • Crește rata de succes a tratamentelor cu 18%, conform datelor statistice.
De ce să alegi Centrul de Oncologie Medpark:
 • Cel mai modern și dotat centru oncologic din țară;
 • Singura instituție medicală care lucrează în baza principiilor „Tumor board” – planificarea și evaluarea răspunsului la tratamente în cadrul echipei oncologice multidisplinare;
 • Prima instituție medicală care lucrează în baza standardelor și protocoalelor internaționale (NCCN, ESMO);
 • Toată gama de echipamente de diagnostic și infrastructură chirurgicală performantă;
 • Medicamente și consumabile de cea mai înaltă calitate;
 • Colaborarea cu spitale de top la nivel mondial pentru realizarea tratamentelor ce nu pot fi efectuate în țară;
 • Acreditarea Joint Comission International – cea mai înaltă apreciere în domeniul medical, care garantează calitatea serviciilor și siguranța pacientului.
Pentru programări și detalii apelează 022 40 00 40, disponibil 24/7.