Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Oncologie medicală

Centrul oncologic Medpark oferă servicii de înaltă performanță pacienților cu tumori maligne și benigne, începând din momentul identificării problemei de sănătate și până la finalizarea cu succes a tratamentelor, inclusiv monitorizare post-tratament.

Oncologul medical curează și monitorizează pacientul oncologic din momentul confirmării diagnosticului și pe toată durata tratamentului, colaborând cu ceilalți specialiști implicați la toate etapele de tratament și evaluare a fiecărui pacient în parte. Oncologul medical coordonează administrarea tratamentului sistemic: chimioterapie, imunoterapie, terapie targhetată, hormonoterapie, inclusiv tratament paliativ.

Chimioterapia

Chimioterapia presupune administrarea medicamentelor în scopul distrugerii sau încetinirii dezvoltării celulelor canceroase. Planul de tratament sistemic este selectat individual conform diagnosticului și schemelor standarde, recomandate de Ghidurile Europene și care includ un regim specific: perioadă, frecvență și doze, calculate prin formule standard conform parametrilor individuali ai pacientului, esențiale pentru eficiența tratamentului.

Pacienții pot beneficia de tratament sistemic la Medpark pentru mai multe tipuri de cancer, inclusive sub ghidarea specialiștilor internaționali. Asistentele medicale dispun de experiență în administrarea tratamentului chimioterapeutic și îngrijirea pacienților cu nevoi speciale.

Chimioterapia se aplică în majoritatea cazurilor în combinație cu tratamentul chirurgical, radioterapie, imunoterapie sau alte metode de tratament.

Imunoterapia

Imunoterapia se referă la tratamentele dezvoltate pentru stimularea sistemului imunitar al organismului în lupta cu bolile și, în particular, cu cancerul. Dacă chimioterapia distruge celulele canceroase, imunoterapia le ajută pe cele sănătoase să lupte cu boala.

Medicamentele folosite în acest sens (imunoterapeutice) pot fi diferite: imunoinhibitori, terapie celulară ș.a. Oncologul medical este cel care va recomanda tratamentul în funcție de particularitățile individuale ale tumorii, deoarece nu se recomandă în anumite tipuri de cancer și nu este utilă în toate stadiile bolii.

Terapia moleculară țintită

La fel, presupune administrarea unor medicamente, dar care au rolul de a împiedica dezvoltarea celulelor canceroase și nu de a le distruge, cum este în cazul chimioterapiei. Tratamentul prin terapie moleculară este bazat pe informațiile genetice ale pacientului pentru a identifica ce molecule pot fi mai eficiente pentru un anumit tip de cancer.

Monitorizarea pacienților oncologici

Tratamentul cancerului este mereu de lungă durată, include mai multe etape și după încheierea tratamentelor active pacientul trebuie să fie monitorizat în continuare de către echipa terapeutică.

Scopul monitorizării este:

 • Urmărirea răspunsului organismului la tratamente;
 • Managementul posibilelor efecte secundare;
 • Analiza evoluției bolii;
 • Depistarea precoce a eventualelor recidive.

Planul de monitorizare este individual pentru fiecare pacient, în funcție de tipul de cancer, stadiul bolii și tratamentele administrate. Medicul oncolog va stabili graficul vizitelor și investigațiilor necesare, în conformitate cu recomandările ghidurilor internaționale.

Controlul bolii oncologice este esențial pentru reușita tratamentului!

Dr. Nadejda Corobcean, conf. univ., cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, coordonează activitatea de oncologie medicală și asigură administrarea tratamentului sistemic în conformitate cu ghidurile internaționale, în colaborare cu specialiștii de peste hotare și echipa de asistente medicale specializate Medpark.

De ce să alegi Centrul de Oncologie Medpark:
 • Cel mai modern și dotat centru oncologic din țară;
 • Singura instituție medicală care lucrează în baza principiilor „Tumor board” – planificarea și evaluarea răspunsului la tratamente în cadrul echipei oncologice multidisplinare;
 • Prima instituție medicală care lucrează în baza standardelor și protocoalelor internaționale (NCCN, ESMO);
 • Toată gama de echipamente de diagnostic și infrastructură chirurgicală performantă;
 • Medicamente și consumabile de cea mai înaltă calitate;
 • Colaborarea cu spitale de top la nivel mondial pentru realizarea tratamentelor ce nu pot fi efectuate în țară;
 • Acreditarea Joint Comission International – cea mai înaltă apreciere în domeniul medical, care garantează calitatea serviciilor și siguranța pacientului.
Pentru programări și detalii apelează 022 40 00 40, disponibil 24/7.