Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Cosmetologie

Tratamente estetice cosmetologice – pentru frumusețea pielii tale

MEZOTERAPIE

Tegumentul nostru este o barieră protectoare, impenetrabilă, care nu permite accesul substanțelor la nivelul starturilor profunde, iar pentru permeaabilizarea cutanată s-au dezvoltat tehnici noi ce asigură absorbția substanțelor active și induc procese metabolice active. Mezoterapia reprezintă o tehnică cu ac, neinvazivă și nedureroasă, efectuată manual (seringa cu ac foarte fin) sau instrumental (utilizând dispozitive special concepute-pen sau pistol). Nu este obligatorie anestezia locală, se poate efectua în funcție de suportabilitatea pacientului. Aceasta presupune întroducerea în tegument la nivel mezodermal, prin microinjectii, a unui coktail de substanțe, stabilit de medic în funcție de nevoile și situația pacientului, conținând vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente, etc.

Aceste microinjecții livrează substanța direct în mezoderm, furnizând substratul nutritiv, accelerând circulația și sistemele imune, limfatice astfel creând un răspuns biologic important. Substanțele active sunt ingrediente naturale ale țesuturilor organismului estențiale funcționării acestora, iar prin mezoterapie sunt întroduse local, la nivelul pielii și înglobate fiziologic astfel participă activ la metabolismul celular, inducând activarea unor căi metabolice:

Mezoterapia este o procedura de foarte mare importanță în tratamentul unor afecțiuni dermatologice/estetice precum: alopecia(căderea părului), celulita/adipozitățile localizate (lipoame), vergeturile, cearcănele, cicatrici postacneice sau terapia regenerativă a tegumentului de la nivelul feței, decolteului sau dosul mâinilor. Pentru fiecare dintre aceste probleme medicul curant întocmeste un protocol terapeutic, cu descrierea substantelor utilizate, numărul total al ședintelor și periodicitatea acestora.

Este foarte important să se realizeze ședințe de întreținere la 6 luni-1 an. Mezoterapia durează în medie 30-45 minute. La sfârșitul curei terapeutice se observă o îmbunătățire evidentă a problemei de rezolvat, apreciată atât subiectiv, cât și obiectiv.

Care sunt indicațiile pentru mezoterapie?

 • Riduri fine și medii;
 • Laxitate cutanată (piele lăsată) cu efect de lifting (ridicare);
 • Cicatrici atrofice, hipertrofice (post acne, post traumatism, post arsură);
 • Vergeturi;
 • Pete maronii;
 • Rejuvenare și revitalizare cutanată;
 • Celulita;
 • Grăsimi localizate;
 • Căderea părului.

Mezoterapia pentru căderea părului

Multe femei se confruntă cu această afecțiune. Căderea părului poate apărea în urma unor dezechilibre hormonale (tiroidita autoimuna, menopauza), afecțiuni metabolice (diabet) sau stres. La nivelul pielii scalpului se injectează un amalgam de substanțe menită să stimuleze factori de creștere și factori vasculari care vor determină stoparea căderii părului și întărirea rădăcinii firelor de păr. În funcție de necesitatea pielii dvs, vom recomanda între 4-6 ședinte la un interval de 10-14 zile pentru rezultate vizibile. Puteți repeta tratamentul o dată pe an pentru întreținerea rezultatelor. Pentru corecția cicatricilor post-acneice și pentru reducerea celulitei și grăsimilor localizare, numărul minim de ședințe necesare este de 6.

Mezoterapie corporală

MEZOTERAPIA reprezintă o tehnică extrem de valoroasă ce presupune introducerea la nivelul staturilor profunde ale tegumentului a unor sunstanțe cu effect terapeutic. Are o mare aplicabilitate practică, nu doar în procedurile faciale, fiind de mare utilitate în cadrul terapiilor corporale de remodelare (prin infiltrația lipolitică dar și microimjecții dermice în scopul redobândirii fermității), terapia locală a vergeturilor (atât roșii cât și albe) prin microbolusurile de ingrediente active ce sunt inductori ai redobândirii fermitații cutanate. Laxitatea cutanată la nivel corporal poate fi ușor combătută prin această tehnică, microinjecțiile induc microtrauma și asigură aportul nutritiv cu activarea proceselor de sinteză, cu redobândirea fermității cutanate. Pentru fiecare dintre aceste probleme medicul curant întocmește un protocol terapeutic, cu descrierea substanțelor utilizate, numărul total al ședințelor și periodicitatea acestora.

Pentru terapiile corporale sunt necesare 7-10 ședințe, spațiate între 10-14 zile. Sedința dureaza între 30-60 minute, în funcție de regiunea tratată și se realizează sub anestezie locală. Efectele sunt evidente după primele 2-3 ședințe iar la sfârșitul unei cure terapeutice se observă o o îmbunătățire evidentă a problemei de rezolvat, apreciată atât subiectiv, cât și obiectiv. Terapiile de remodelare corporală, trebuiesc integrate într-un context terapeutic global, ce include alte proceduri asociate fiind indicațiile cu privire la stilul de viață și efortul fizic susținut.

PEELING

Peelingul chimic face parte din categoria tratamentelor dermatologice destinate combaterii mai multor afecțiuni cutanate. Acesta îmbunatățeste aspectul și textura pielii, uniformizează nuanța tenului, decolorează petele inestetice, reduce dimensiunea porilor și amelioreaza cicatricile post-acnee. În funcție de rezultatul pe care îl dorim, medicul dermatolog alege acidul folosit în peeling, în concentrația care să asigure beneficiul așteptat, cu cât mai puține efecte adverse.

Obiectivele pelling-ului chimic:

 • purifică și oxigenează pielea, lasând-o hidratata și fără impurități;
 • închide porii, îmbunătățind textura pielii și crește grosimea epidermului;
 • se adreseaza efectelor îmbatrânirii cutanate, diminuând ridurile și adaugând turgescența;
 • uniformizează nuanța tenului, aduce luminozitate și diminuează imperfecțiunile cutanate;
 • luminează și atenuează leziunile pigmentare, cu efect depigmentant;
 • reduce manifestările clinice ale acneei și ameliorează cicatricile.

De câte tipuri sunt peelingurile chimice? Pielea este alcatuita din 3 straturi:

 • epiderm (stratul superficial);
 • derm (stratul vascularizat, bogat in fibre de colagen);
 • hipoderm (tesutul adipos);
 • în funcție de stratul celular pe care îl țintim, alegem acidul potrivit precum și timpul de expunere al pielii cu această substanță.

Peelingul superficial
Interesează epidermul și produce decaparea / exfolierea actestuia. Se folosesc acizi de tipul acizilor glicolic, salicilic, phytic sau lactic. Principalul efect este de a curăța porii, de a reduce secreția sebacee, dar vizează și rejuvenarea facială prin reducerea liniilor fine, a hiperpigmentarilor post-acnee sau a melasmei (pete maronii). În urma tratamentului pielea este imediat calmată de o mască hidratantă și cicatrizantă.
Acest tip de peeling se poate realiza chiar și în pauza de prânz, așa că vă puteți relua imediat activitățile curente.

Peelingul mediu
Interesează stratul superficial al dermului, adică dermul papilar. Cel mai utilizat acid este acidul tricloracetic (TCA) în concentrații pe care le stabilim în funcție de tenul și necesitățile fiecărei paciente. Rolul sau este de a stimula producția de colagen (neocolageneza) ameliorarea ridurilor, îmbunătățirea aspectului cicatricilor atrofice apărute după acnee sau vărsat de vânt. Este ideal pentru a trata ridurile din jurul gurii (ridurile fumătorilor) și melasma rezistentă la alte preparate. Recomandăm o perioadă de 3-4 zile de recuperare din cauza descuamării accentuate. Dacă inițial pielea este ușor roșiatică, în urmatoarele zile veți resimți nevoia de hidratare a pielii cu creme emoliente pentru ca aceasta dă senzația de strângere, urmând a se descuama în lambouri (scuame albe sau maronii care reprezintă stratul de celule moarte ce se exfoliază treptat).

Peelingul profund
Penetreaza în ultimul strat al dermului, dermul reticular. Se adresează persoanelor cu riduri adânci, laxitate crescută a pielii și pete maronii diseminate pe întreaga fașă. Se folosesc substanțe precum fenolul și se recomandă a se efectua pe zone limitate (pleoape cu efect de blefaroplastie nechirurgicală, ridurile din jurul gurii). Întrucât reacțiile adverse sunt importante (hiperpigmentare post-inflamatorie sau cicatrici), peelingul care ajunge până în profunzimea pielii a pierdut teren în favoarea tratamentelor laser, a cărui profunzime în piele poate fi controlată de medic.

Înainte de a efectua peeling chimic, este necesară o consultație dermatologică pentru a stabili dacă există contraindicații pentru această procedură. Medicația fotosensibilizantă trebuie oprită (de exemplu, antibioticele din clasa tetraciclinelor sau cremele cu Retinol), iar expunerea la soare sau solar este interzisă atât înainte cât și o perioadă de timp după procedură. De asemenea, trebuie evaluat riscul de a dezvolta cicatrici hipertrofice și a verifica dacă există infecții active ale pielii.

!Atenție: de regulă, sunt necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite! Peelingul chimic se efectuează doar în sezonul rece (toamnă, iarnă, primăvară) iar ședințele sunt separate la 7-10 zile. Peelingul este recomandat atât persoanelor cu probleme cutanate, cât și celor care vor să-și mențină o piele fină și catifelată, fără riduri, cât mai mult timp.

MICRONEEDELING MEDICAL

Mezoterapia fracționată sau microneedling-ul medical este un tratament modern, minim invaziv ce are ca scop stimularea sintezei fibrelor de colagen la
nivelul pielii. Tratamentul se bazează pe utilizarea unui dispozitiv automat cu micro ace care vor penetra straturile pielii (dermul și epidermul) în
mod controlat, fără a produce efecte adverse. Protocolul de tratament este stabilit în funcție de afecțiunea pe care dorim să o tratăm. Atât adâncimea cât și intensitatea procedurii sunt personalizate pentru fiecare pacientă.

Acestea sunt cele mai sigure, sterile, rapide si eficiente dispozitive de penetrare transcutană de pe piață, sistemul electronic de microace deschide sute de canale, ce contribuie la permeabilizarea pielii pentru substanțele utilizate, dar, de asemenea produce o injurie traumatică rapid reversibilă, la care tegumentul răspunde cu epitelizare/remodelare. Local, la nivelul pielii, se aplică un coktail de substanțe, premixat anterior de către medic, pentru a fi absorbite și a produce efectul clinic dorit. DERMAPENUL utilizează un sistem de 11 ace, ușor de îndepărtat, igienic și foarte economic; au o lungime de penetrare variabilă de 0,25-2,5 mm, cu o viteză de declanșare de 84 cicluri/sec., inducând apariția a 935 microcanale/sec.

INDICAȚII:

 • rejuvenare faciala, fermitate, tonicitate, elasticitate și formarea de neocolagen (colagen de novo, nou);
 • îmbunatățirea cicatricelor post acnee/varicelă sau a keloidelor;
 • amelioarea liniilor fine și a ridurilor de expresie;
 • adjuvant în tratamentele de depigmentare;
 • asigură nutrienții și astfel eficacitatea și durata efectelor altor tratamente;
 • altele: ameliorare vergeturi, celulita, alopecie.

Pentru programări apelați: 0 (22) 40 00 40.