Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Pacienţii Medpark beneficiază de tratament la standarde internaţionale

Noutăți
31 ian, 2014

01Primul spital internaţional din ţara noastră este singura instituţie din Moldova care a implementat sistemul de management al medicamentului – un standard internaţional, solicitat la obţinerea acreditării JCI.

La Medpark fiecare pacient beneficiază de tratament la standarde internaţionale. Primul spital internaţional din ţara noastră este singura instituţie din Moldova care a implementat sistemul de management al medicamentului – un standard internaţional, solicitat la obţinerea acreditării JCI. Acesta presupune că fiecare pacient beneficiază de siguranța maximă la administrarea tratamentului medicamentos, proces ghidat de farmaciştii clinicieni – specialişti indispensabili în spitalele din occident. La Medpark medicina este centrată pe pacient, fiind singura instituţie medicală din Moldova în care activează, farmaciştii clinicieni.

Ala Anghel, manager farmacist Medpark: „Pentru ca fiecare pacient să beneficieze de medicaţia corectă, examinăm minuţios fiecare medicament, ne implicăm în ajustarea dozelor pentru diverse patologii şi informăm asistentele medicale cu privire la interacţiunile posibile la asocierea diverselor preparate. Astfel, fiecare pacient beneficiază de tratament de calitate, eficient şi fără efecte adverse.”.

Pentru ca fiecare pacient să beneficieze de terapie medicamentoasă de calitate în orice instituţie medicală din Moldova, Medpark contribuie la popularizarea specialităţii de farmacist-clinician. În acest sens a fost stabilită o colaborare între spitalul internaţional Medpark, USMF „N. Testemiţanu” şi EshelmanChapel Hill North Carolina University. Parteneriatul presupune mai multe acţiuni comune cu privire la modernizarea asistenţei farmacologice în Republica Moldova. Medici-rezidenți din SUA au fost invitaţi la Chişinău pentru a evalua sistemul de management al medicamentului din cadrul Medpark. Vizita profesioniştilor a fost urmată de cea a expertului american Amanda Corbett, profesor la EshelmanChapel Hill North Carolina University. În cadrul unui atelier de lucru, specialistul a împărtăşit din experienţa americană în domeniul farmacologiei viitorilor medici de la Chişinău.

Amanda Corbett, expert SUA: „ Pentru optimizarea terapiei medicamentoase, promovarea sănătăţii și prevenția bolilor în fiecare spital din SUA activează farmacişti clinicieni. Consider că fiecare instituţie medicală trebuie să asigure calitatea actului terapeutic. Iată de ce, de o importanţă colosală este colaborarea dintre medic şi farmacistul clinic, echipă ce poate garanta securitatea şi siguranţa pacientului”.

Olga Şchiopu, Director medical Medpark: „Practicile medicale aplicate de Medpark în tratamentul pacienţilor sunt racordate la standardele internaţionale. Considerăm că toţi bolnavii trebuie să se bucure de acest beneficiu atât în instituţiile medicale publice, cât şi cele private. Iată de ce ne dorim să promovăm inovaţiile, bunele practici şi experienţele internaţionale reuşite şi în Republica Moldova. Acest parteneriat reconfirmă statutul de actor social responsabil al Medpark care contribuie la modernizarea sistemului medical din Moldova.”

Oaspeţii americani au venit cu recomandări pentru programele de studii la USMF „N.Testemiţanu”. Amanda Corbett a menționat că ar fi bine ca acestea să includă mai multe ore de instruire în domeniul farmaciei clinice. Actualmente în Republica Moldova în nomenclatorul profesiilor nu se regăseşte specialitatea de farmacist clinician.

Spitalul Internaţional Medpark a fost inaugurat în Republica Moldova în anul 2011, fiind primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară. Conceput ca un centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operaţie şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departament de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie.
Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale, egale cu cele ale instituţiilor medicale lideri pe piaţa internaţională. Graţie unei infrastructuri moderne şi a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranţa şi satisfacţia pacienţilor.