Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Mesajul meu către alți pacienți oncologici este: „Nu pierdeți încrederea în voi și nici în medici. Împreună vom putea învinge!”

Oncologie
16 sep, 2020

Natalia este una dintre pacienții care se confruntă cu diagnosticul de cancer, dar a decis să-și împărtășească experiența și atitudinea ei, perseverența cu care înfruntă această boală este demnă de admirat.

Sunt fericită că mă pot trata de cancer acasă, în Moldova.

Am avut experiența de a urma tratamente peste hotare și pot să spun că pentru un pacient oncologic acesta este un proces extrem de obositor atât fizic, cât și moral. Fiind departe de cei apropiați, îți lipsește foarte mult susținerea lor în această perioadă dificilă.

Eu am ales Medpark deoarece este unica instituție de la noi din țară care este dotată și oferă servicii oncologice la nivelul clinicilor de peste hotare.

Pentru mine contează foarte mult starea de calm.

Dacă de profesionalismul medicilor am putut să mă conving în timp, pe parcursul tratamentului, atitudinea am simțit-o de la prima întâlnire.

Dna Nadejda Corobcean, oncologul medical, prin calmitatea sa, modul de a explica și modul de a fi, mi-a insuflat și mie acest calm, acea stare de “totul va fi bine”. La aceasta contribuie foarte mult și psihoterapeutul Tatiana Mendes, care mereu mă încurajează și îmi oferă suport psihologic. La fel, îi sunt recunoscătoare asistentei medicale Olesea, când îmi acordă atât de multă atenție și grijă în timpul ședințelor de chimioterapie, încât mă simt un pacient special.

Deoarece urmez scheme lungi  de tratament, cu perfuzare continuă, am decis să-mi implantez camera „port-a-cath” pentru chimioterapie.

Medicul chirurg vascular, Eugeniu Marginean mi-a efectuat procedura cu anestezie locală și pot spune că această cameră implantabilă deja face parte din mine. Nu simt niciun disconfort, pot face sport și orice activități îmi doresc, dar în schimb îmi oferă un mare avantaj, mă ajută să trec tratamentele fără durere. Mulțumesc, Medpark, pentru așa o alternativă!

Viața după diagnosticul de cancer se schimbă.

Înainte eram visătoare, îmi făceam planuri de lungă durată, dar acum mă gândesc pe termen mai scurt și mă bucur de fiecare clipă. Nu mai pierd timpul pe lucruri inutile. Orice apare acum în viața mea trece print-un filtru personal cu o întrebare “merită să fie aceasta în viața mea?”

Nu este ușor, dar sunt înconjurată de oameni puternici și mă simt și eu puternică.

Am efectuat deja 16 proceduri de chimioterapie. Cele mai dificile au fost primele 4 chimioterapii, mă simțeam foarte slăbită atunci, nu știam cum o să rezist tot trayamentul. În acele momente am fost din nou încurajată de dna doctor Nadejda, care mi-a spus că voi putea și uite că așa și a fost! Le-am trecut și mă simt bine.

La Medpark mă simt pe mâini bune și mă simt în siguranță, aici sunt medicii la care le pasă de viața mea!

Știu pe pielea mea că fiecare se sperie de diagnosticul de “Cancer”, dar mesajul meu către alți pacienți oncologici este: „Nu pierdeți încrederea în voi și nici în medici. Împreună vom putea învinge!”