Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Medpark a fost gazda conferinţei ştiinţifico-practice „Actualităţi în tratamentul cataractei şi glaucomului”

Noutăți
08 nov, 2013

Conferinţa a avut loc în incinta Spitalului Internaţional Medpark, unde specialiştii şi-au împărtășit experienţa cu cei peste 200 participanţi.

Potrivit Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a numărului de boli asociate cu deficiente de vedere şi constituie 257.6 de cazuri în 2012. Cele mai predispuse la acesta afecţiuni sunt persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

Astfel, la 8 Noiembrie 2013, Spitalul Internaţional Medpark în parteneriat cu Asociaţia Oftalmologilor din Republica Moldova şi Catedra Oftalmologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemițanu” , a organizat conferinţa ştiinţifico-practică „Actualităţi în tratamentul cataractei şi glaucomului”.

Olga Şchiopu, Director Medical Medpark: “Spitalul Internaţional Medpark şi-a propus anumite obiective sociale. Unul din ele este perfecţionarea continuă a medicilor din Moldova. Pacientul are dreptul la cele mai bune tratamente, cele mai contemporane şi doctorul este obligat să-i ofere toate opţiunile disponibile.”

Vera Chiriac, medic oftalmolog, d.ş.m.: “Intervenţia chirurgicală a cataractei şi glaucomului se face prin incizia mică cu implante de cele mai noi generaţii, ceea ce permite minimalizarea riscului complicaţiilor post operatorii”

Cornelia Ceban, medic oftalmolog, d.ş.m.: “După o examinare detaliată a pacientului, în caz de indicaţii acesta se programează pentru operaţie, care durează nu mai mult de 15-20 de minute. Ulterior, pacientul este spitalizat doar pentru una-două zile.”