Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Nou! Investigația ecografică a articulațiilor șoldurilor la copiii mici disponibile la Medpark

Ecografie
19 ian, 2018

Această metodă de investigare face posibilă identificarea patologiilor articulațiilor șoldului la copii din primul an de viață. Efectuarea la timp a ultrasunetului articulațiilor șoldului va permite identificarea problemei, începerea tratamentul în etapele incipiente ale bolii – și obținerea celor mai bune rezultate cu confort maxim pentru mama și copil. Această investigație este recomandată în primele 2-3 luni de viață, cu o monitorizare dinamică ulterioară la necesitate. Această metodă de examinare ecografică face posibilă detectarea prezenței nucleelor de osificare, care apar la vârsta de 3-6 luni. Absența nucleului de osificare în 6 luni și peste – este o încălcare a formării osoase. Această informație extrem de importantă îi permite pediatrilor și neonatologilor să aleagă tactica potrivită de tratament și să monitorizeze dezvoltarea copilului.

Cel mai des întâlnite patologii a articulațiilor șoldului sunt observate la copiii prematuri și la cei ai căror părinți în copilărie au avut aceleași patologii. O indicație directă pentru ultrasunet a articulațiilor șoldului este, de asemenea, o sarcină multiplă, apariția unui copil cu prezență pelviană, probleme neurologice.

Dacă este necesar, medicul poate prescrie ultrasunete repetate pentru a urmări dinamica maturizării și dezvoltării articulațiilor șoldului la copil.

Înregistrarea pentru o ecografie cu ultrasunete ale articulațiilor este necesară, dacă ați observat la copil:

  • asimetria pliurilor de piele pe fese;

  • scurtarea unuia dintre picioare;

  • limitarea extensiei șoldului;

  • clicuri caracteristice atunci când încercați să îndepărtați picioarele;

  • hipertonus muscular în membrele inferioare

Siguranța investigației:

Ecografia nu iradiază copilul, nu are deloc sarcină radiativă. Din punct de vedere al fizicii, un val ultrasonic este același sunet. Cu ajutorul acestor sunete, liliecii se orientează în spațiu, delfinii comunică între ei. Vibrațiile cu ultrasunete sunt în zgomotul vântului, al surfului – de fapt, oriunde în natură.

Avantajele ultrasunetului:

  • Ultrasunetul – o metodă de investigație inofensivă pentru sănătate;

  • În timpul ultrasunetului articulațiilor șoldului, bebelușul se poate mișca liber;

  • În timpul ultrasunetului articulațiilor, medicul are posibilitatea să efectueze teste motorii funcționale (rotație, aducerea șoldului etc.), să urmărească dinamica schimbărilor, să detecteze inflamațiile și să detecteze afectarea mușchilor, ligamentelor, tendoanelor, structurilor cartilaginoase și capsula articulară.

Cum vă înscrieți pentru o procedură?

Ecografia articulațiilor e realizată de către dr. Galina Moisa, care a fost instruită la Moscova cu îndrumarea medicului Prof. Salticova V.G. – unul dintre cei mai buni experți internaționali în acest domeniu. Pentru programări vă rugăm să sunați la tel. 022 40 00 40, disponibil 24/24.