Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Schimb de experiență internațional în tratamentul viciilor cardiace înnăscute

Cardiochirurgie
20 dec, 2021

Echipa de chirurgie cardiovasculară Medpark este la curent cu cele mai actuale tehnici operatorii datorită stagiilor peste hotare, dar și colaborării cu medici din diferite țări. În cadrul colaborării cu prof. Rîza Turkoz, cardiochirurg cu renume internațional, cu experiență de peste 25 de ani în domeniu, care activează  la Clinica  “Acıbadem” și este specializat în patologiile cardiace congenitale, au fost selectați 2 pacienți adulți cu patologii înnăscute, ambii cu diagnosticul de coarctație de aortă.

Pacienții în vârsta de 20 și, respectiv, 27 de ani s-au adresat la Medpark cu acuze specifice:

  • valori ale tensiunii arteriale majorate, care cu greu puteau fi controlate cu ajutorul medicamentelor,
  • dureri musculare în membrele inferioare la efort fizic (claudicație intermitentă);
  • ictus cerebral suportat anterior, de unul dintre pacienți.

Echipa cardiochirugicală Medpark, în frunte cu d.ș.m., conf. univ., conf. cerc., cardiochirurg Aureliu Batrînac – cardiochirurg de excepție, recunoscut peste hotarele țării, împreună cu prof. Rıza Turcoz, au efectuat 2 operații complexe de reconstrucție a segmentului stenozat al istmului aortic cu plastie de lărgire cu petic din proteza vasculară.

Intervențiile chirurgicale au fost efectuate prin acces intercostal, fără a afecta sternul (toracotomie latero-posterioară stângă) și fără oprirea inimii. Intervențiile au decurs cu succes, fără complicații. A 3-a zi postoperator pacienții au fost externați la domiciliu în stare satisfăcătoare.

În cadrul intervenţiilor chirurgicale minim invazive, operaţiile se efectuează cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, fără incizii mari pe corp. Acest tip de operaţii le oferă pacienţilor foarte multe beneficii, spre deosebire de tehnicile clasice chirurgicale.

Schimbul de experiență și colaborarea fructuoasă cu Spitalul Acıbadem din Istanbul a început încă din 2016, când chirurgul cardiovascular Medpark, Piotr Șerban, a făcut o stagiere clinică timp de 3 ani (2016-2019) în cadrul acestei clinici. Tematica stagierii a fost: „Malformațiile cardiace congenitale la copii și adulți, abordarea operatorie a nou-născuților cu vicii cardiace congenitale”.

Pacientul Maxim Turculeț: ”E ca și cum m-am născut din nou. Vreau să mulțumesc echipei cardiochirurgicale Medpark pentru tot ce au făcut pentru mine. Acum mă simt bine, am trecut de la tensiunea 220 mmHg. la o tensiune normală de 120 mmHg. După operație am avut o recuperare foarte ușoară, mulțumesc lui Dumnezeu că am întâlnit așa medici în calea mea.”

Pacientul Dragomir: ” În copilărie mi s-a depistat viciu cardiac înnăscut şi cu alte dereglări de funcţionare ale sistemului cardiovascular, atunci medicii nu aveau soluții și nici prognoze prea pozitive. Așa am ajuns la vârsta de 20 de ani, dar starea de sănătatea a devenit tot mai rea. La ultima criză hipertensivă am decis să fac un control la inimă și să caut soluții, așa am ajuns la Medpark. Când am aflat că problema mea poate fi soluționată chirurgical am fost foarte fericit, sunt nespus de recunoscător echipei care m-a operat. În special vreau să-i mulțumesc chirurgului cardiovascular Piotr Șerban, pentru atitudine, profesionalism și grijă, a fost foarte receptiv și ne-a susținut mult atât pe mine, cât și pe sora mea.”

Spitalul Internațional Medpark este prima instituție medicală din țară în care care s-au efectuat intervenții cardiochirurgicale minim invazive și prin acces intercostal, dispunând de cea mai vastă experiență și cea mai pregătită echipă în domeniu. Centrul Cardiovascular Medpark este unicul care reunește sub același acoperiș un departament consultativ şi diagnostic cardiologic, cardiologie intervenţională, cardiochirurgie și staționar. Sinergia dintre aceste domenii permite identificarea celui mai eficient tratament pentru fiecare pacient în parte, în special în cazurile complicate sau de urgenţă.

Ai grijă de inima ta și a celor dragi!

www.medpark.md | 022 40 00 40