Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Tratamentul definitiv al aritmiilor prin metode minim invazive

Spitalul Internațional Medpark, unica instituție din Moldova acreditată de către Joint Commission International, a creat un centru specializat în tratamentul aritmiilor. Tehnologiile ultramoderne ne permit să stabilim cu exactitate tipul de aritmie și să le tratăm prin intermediul intervențiilor minim invazive, punând capăt dependenței de medicamente sau simplificând substanțial tratamentul.

Tipuri de proceduri cardiologice intervenționale disponibile la Medpark:
STUDIUL ELECTROFIZIOLOGIC

Este o metodă avansată de diagnostic, care constă în colectarea şi interpretarea semnalelor electrice înregistrate în diferite zone ale inimii, prin intermediul unor catetere (fire subțiri) introduse în diferite zone de la nivelul atriilor şi ventriculelor. Această metodă de diagnostic este recomandată ca fiind cea mai eficientă pentru:

 • a determina cauza ritmului cardiac anormal;
 • pentru a identifica locul unde se produce anomalia ritmului cardiac;
 • pentru a stabili cea mai eficientă formă de tratament pentru ritmul cardiac neregulat;
 • pentru a monitoriza acțiunea și eficiența medicamentelor antiaritmice.
electrofiziologie_medpark
TRATAMENTUL ARITMIILOR PRIN ABLAȚIE

În timpul realizării studiului electrofiziologic, odată stabilite tipul și originea aritmiei, se poate trece la ablația propriu-zisă. Ablația cardiacă este o tehnică care a revoluționat tratamentul aritmiilor, fiind în prezent utilizată ca terapie de primă linie în managementul tahiaritmiilor supraventriculare (flutterul atrial, fibrilația atrială) și al tahicardiei ventriculare. Ablaţia constă în distrugerea țesuturilor care provoacă aritmia utilizând radiofrecvența (arderea) sau crioenergia (înghețarea).

TRATAMENTUL BRADIARITMIILOR ȘI INSUFICIENȚEI CARDIACE
 • Stimulatorul cardiac permanent (pacemaker)

Este un dispozitiv mic, de 20-50 g, care se plasează în piept sau abdomen, cu scopul de a controla ritmurile cardiace anormale. Acesta folosește impulsurile electrice pentru a normaliza bătăile inimii și a trata aritmia. Stimulatorul cardiac nu doar reduce simptomele aritmiei, precum oboseala, amețeala și leșinul, ci ajută persoana care suferă de ritm cardiac anormal să revină la un stil de viață mai activ.

 • Defibrilatorul cardioverter implantabil (ICD)

Reprezintă un dispozitiv asemănător unui stimulator cardiac, utilizat în tratamentul persoanelor care prezintă risc de stop cardiac din cauza aritmiilor maligne. Dacă defibrilatorul detectează că inima bate într-un ritm periculos de anormal, acesta va emite spre inimă un șoc electric pentru a ajuta la restabilirea ritmului normal al inimii.

 • Dispozitive cu funcție de resincronizare şi defibrilare (CRT-D)

Resincronizarea cardiacă este o metodă inovativă de tratament pentru pacienții cu insuficiență cardiacă care se află în stare gravă și în cazul cărora tratamentul medicamentos nu mai dă niciun rezultat. Dispozitivul implantat în corpul pacientului va îmbunătăţi capacitatea inimii de a pompa sânge şi oxigen în întregul corp și poate accelera o inimă ce bate prea lent. În urma unor astfel de intervenții de implantarea a CRT-D, calitatea vieții pacienților se îmbunătățește vizibil.

AVANTAJELE PROCEDURILOR INTERVENȚIONALE SUNT IMPORTANTE:
 • se realizează cu anestezie locală și doar în unele cazuri e nevoie de anestezie generală;
 • procesurile sunt minim invazive (fără bisturiu), efectuându-se prin intermediul unui acces (cateter) de mici dimensiuni;
 • disconfortul și riscurile sunt minime;
 • durerea postoperatorie este minimă;
 • majoritatea pacienților pot merge acasă în ziua intervenției sau în ziua următoare;
 • în funcție de tipul de aritmie, după ablație se produce fie vindecare totală (după procedură pacientul nu va mai lua medicamente pentru a controla aritmia), fie simplificarea tratamentului.
DE CE SĂ ALEGI MEDPARK:
 • Echipă internațională de medici din Republica Moldova, care colaborează cu specialiști de top din Turcia pentru efectuarea acestor intervenții de ultimă generație;
 • Experiența vastă a specialiștilor, care efectuează mii de intervenții de acest fel anual;
 • Sală chirurgicală ultradotată, cu cel mai peformant angiograf din Republica Moldova;
 • Anestezie și consumabile de cea mai înaltă calitate;
 • Centrul cardiologic Medpark cuprinde sub același acoperiș un departament consultativ-diagnostic, cardiologie intervenţională și cardiochirurgie, cu staționar – ceea ce este foarte important, în special în cazurile complexe sau în caz de urgențe, complicații;
 • Acreditarea Joint Commission International este cea mai înaltă confirmare a calității și siguranței actului medical, la nivel mondial.

Contactează-ne pentru mai multe detalii la tel. +373 22 40 00 40.