Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Cum să alegi cea mai bună metodă de transplant de păr?

Transplant de păr
10 oct, 2019

Datorită tehnologiilor medicale moderne acum este posibilă nu doar restabilirea părului, ci și obținerea unor rezultate durabile cu aspect absolut natural.

În acest scop medicii utilizează diferite tehnici pentru a extrage și a transplanta un număr mare de foliculi. La Medpark se utilizează cea mai modernă metodă – EUF (Extracția Unității Foliculare). Aceasta se deosebește de tehnica STRIP, mai puțin avansată, prin modul în care foliculii de păr sunt extrași din zona donatoare: în mod individual.

Avantajele tehnicii EUF vs STRIP
  • Fără cicatrici

Metoda STRIP presupune prelevarea și transplantarea fragmentelor mici de piele cu foliculi, astfel încât la ceafă, în zona donatoare rămâne o incizie vizibilă, care urmează să se cicatrizeze. În procesul de prelucrare a grefelor de piele mulți foliculi pot fi deteriorați și devin inutilizabili.

EUF este o tehnică minim invazivă, care nu necesită incizii şi nu lasă cicatrici – utilizând un ac de mici dimensiuni, fiecare folicul de păr este colectat separat, fără a-i fi afectată structura. Astfel colectarea și transplantarea au un grad de eficiență mai mare, cantitativ și calitativ. Iar în caz de necesitate, se mai pot face alte intervenţii de-a lungul timpului.

  • Recuperare rapidă

Procesul de vindecare a zonei donatoare în cazul STRIP durează mult mai mult și este mai anevoios. Pacientul va resimți dureri timp de 2-4 săptămâni după intervenție, iar cicatricea liniară de la spate va rămâne vizibilă.

În schimb, locul de unde au fost extrași foliculii pentru metoda EUF este mult mai puțin dureros, nu are nevoie de coasere, de aceea disconfortul resimțit de pacient este minim. Peste 15 zile punctele de prelevare se vor reface complet, fără urme.

  • Rezultat natural

Firele de păr transplantate prin metoda EUF își păstrează caracteristicile naturale și vor crește normal în zona receptoare, asigurând un aspect firesc de păr des și sănătos. Medicii au constatat că și calitatea grefelor transplantate astfel este mai înaltă comparativ cu STRIP, iar firele de păr sunt mai rezistente.

În urma utilizării EUF nu rămân cicatrici și nici urme detectabile cu ochiul liber, astfel încât această metodă este potrivită și pentru persoanele care poartă părul scurt la spate.

 

Specialiştii noştri te vor ajuta să recapeți aspectul dorit! Programează-te acum pentru o CONSULTAȚIE GRATUITĂ la dr. Iulian Balan la tel. 022 40 00 40 (disponibil 24/24) sau în Chat pe site.