Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Spitalul Internațional Medpark – membru cu drepturi depline în cadrul Asociației Europene pentru Managementul Sănătății

Articole
29 nov, 2019

Aliniată într-un rând cu țări ca Austria, Belgia, Franța, Elveția, de curând Republica Moldova s-a alăturat Asociației Europene pentru Managementul Sănătății (European Health Management Association). Țara este reprezentată de Spitalul Internațional Medpark, membru cu drepturi depline.

Asociația este una non-profit, iar obiectivul principal este îmbunătățirea managementului și a capacității de gestionare a instituțiilor medicale astfel încât politicile și practicile în domeniul sănătății să fie implementate cu succes. Scopul final este creșterea calității vieții celor peste 500 de milioane de cetățeni europeni.

Serviciile medicale calitative au fost dintotdeauna prioritatea Spitalului Internațional Medpark, fapt confirmat nu doar de partenerii externi, dar și de președintele Uniunii Instituțiior Medico-Sanitare Private din Republica Moldova, Olga Șchiopu:

Purtând o responsabilitate dublă fata de pacienți prin livrare a serviciilor de cea mai înaltă calitate, dar și față de angajații instituțiilor medico-sanitare, prin asigurarea condițiilor adecvate progresului pentru activitatea profesională a acestora, considerăm prioritar nu doar să urmărim dialogul și tendințele progresiste la nivel mondial și cel regional, dar și să ne canalizam eforturile asupra integrării acestora în practicile noastre în Republica Moldova. Serviciile de sănătate sunt indispensabil conectate cu progresul și inovațiile, iar noi, profesioniștii, managerii, dar și factorii de decizie și partenerii de dezvoltare trebuie să ne asumăm eforturile de direcționare a acestora în beneficiul pacientului. Medicina la nivel european este centrata pe pacient și nevoile acestuia și nu există altă cale decât deschiderea instituțională pentru ajustarea serviciilor la așteptările pacienților și rigoriile unei societăți contemporane.”

Participant activ în cadrul conferințelor EHMA, ultima fiind în luna iunie a anului 2018, Spitalul Internațional Medpark, alături de alți profesioniști în sănătate din centrul Europei s-au întrunit pentru a discuta subiecte de interes comun. Unul dintre acestea aduce în atenția tuturor provocările cu care se confruntă sistemul de sănătate din Europa.

„Activitatea grupului prezintă mai multe oportunități pentru reprezentanții statelor din regiune fiindcă ne confruntăm cu mai multe provocări comune, dar și le putem aborda prin coaliții și acțiuni trans-frontaliere” a menționat Aliona Grossu, directorul executiv UIMSP.

Conferința anuală a Asociației Europene pentru managementul Sănătății s-a desfășurat în Ungaria, Budapesta și a adunat sub un singur acoperiș peste 400 de participanți din 30 de țări ale lumii. Printre care și directorul executive al EHMA, Usman Khan.