Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Operăm HEMOROIZII rapid și bine! Chirurgia de 1 zi la Medpark

Proctologie
30 iun, 2017

Proctologia este domeniul chirurgical care se ocupă de examinarea, diagnosticarea și tratarea bolilor acute și cronice ale canalului anal, perineului și intestinului gros, prin metode terapeutice, tehnici chirurgicale și minim invazive. Consultaţiile şi intervenţiile proctologice acoperă o gamă largă de patologii: hemoroizi interni şi externi, fisuri anale, fistule perirectale, paraproctite acute, polipi rectali etc. Una dintre cele mai răspândite afecțiuni sunt hemoroizii.

Deși hemoroizii reprezintă o afecțiune destul de comună, aceasta nu trebuie neglijată. Boala îi afectează în special pe cei care îndeplinesc munci fizice grele, persoanele care suferă de constipatii cronice, femeile gravide, persoanele cu un mod sedentar de viaţă.

Boala hemoroidală include toate manifestările clinice ale modificărilor patologice ale hemoroizilor (hemoragia, prolabarea nodulilor hemoroidali, tromboza nodulilor interni, externi etc.), însă depistarea nodulilor hemoroidali în lipsa plângerilor nu poate fi considerată boală.

Hemoroizii se manifestă prin sângerare în timpul actului de defecare, de intensitate diferită și prin prolabarea hemoroizilor interni.

Hemoroizii pot fi acuți sau cronici, care, de fapt, sunt diferite faze ale unei singure boli. Pot fi depistați hemoroizi interni, externi, în funcție de elementul dominant și hemoroizi combinați.

 • Hemoroizii acuți (tromboza hemoroizilor) presupum creșterea în dimensiuni, edemul hemoroizilor și apariția durerilor în anus, de multe ori acestea fiind foarte intense. De obicei, aceste acuze îl determină pe pacient se adreseze pentru prima dată la specialist. Adresarea precoce la un medic specialist și tratamentul adecvat soluționează cazul in 4-6 zile. În cazuri severe se pot dezvolta modificări necrotice ale țesutului perianal, cu declanșarea unei perirectite purulente (abscese în zona perianală).

 • Hemoroizii cronici se manifestă de regulă prin sângerari episodice, îndeosebi la defecare. Sângerarea este, de obicei, primul semn al bolii, iar în următorii 5-8 ani apare prolapsul hemoroizilor. La început, pacientul îl poate reduce cu ușurință printr-o simplă contracție a mușchilor anali. Ulterior, tonusul muscular scade, iar nodulii necesită o reducere manuală.

Tratamentul hemoroizilor

În funcție de caracteristicile individuale ale pacientului și de gradul afecțiunii, medicul proctolog alege cea mai potrivită metodă de tratament:

 • Tratamentului conservator: prescrierea unui regim alimentar, limitarea activității fizice și prescrierea de medicamente, care au o acțiune de reducere a edemului, normalizarea microcirculaţiei în plexul hemoroidal, ameliorarea durerii.

 • Tratamentul minim invaziv: ligaturarea hemoroizilor interni cu inele de latex. Procedura se efectuează ambulator, nu necesită anestezie, iar costurile sunt minime.

 • Tratamentul chirurgical: este aplicat în tromboza de hemoroizi externi și se realizează cu anestezie locală. În acest caz se efectueaza atât îndepărtarea izolată a maselor trombotice, cât și excizia întregului nodul trombozat. La Medpark se realizează atât operația clasică de hemoroidectomie, cât și operația prin procedeul Longo cu spitalizarea de o singură zi.

Metoda chirurgicală revoluționară a lui Longo

Doctorul Antonio Longo, de la Spitalul Universitar din Palermo, a elaborat în anul 1993 o metodă nouă, aproape nedureroasă, de tratare a hemorizilor. În prezent, aceasta este metoda de bază aplicată în țările UE.

Metoda lui Longo, spre deosebire de cea clasică, nu se realizează prin porțiunea externă a rectului (care are multe terminații nervoase), ci cu câțiva centimetri mai sus, unde mucoasa rectală nu este atât de sensibilă. Intervenția prin metoda lui Longo se efectuează cu anestezie epidurală sau generală ușoară și durează circa 15-20 de minute. Pacientul operat poate fi externat într-o singură zi, iar în decurs de aproape o săptămână se poate întoarce la activitățile obișnuite (în comparație cu 3 săptămâni în cazul operaþiei clasice).

Necesitatea intervenției și metoda chirurgicală poate fi stabilită doar împreună cu medicul proctolog.

Când este necesară consultația medicului proctolog?

Mulți dintre pacienți ezită să apeleze la un medic proctolog, din timiditate sau lipsă de informare, dar examinarea la timp este vitală, mai ales dacă faci parte din categoriile de risc sau observi unele simptome îngrijorătoare. Ai nevoie de consultaţia proctologului, în cazul în care există cel puțin unul dintre următoarele simptome:

 • Eliminări de sânge, mucozitaţi şi/sau puroi din canalul anal;

 • Apariția durerii în regiunea anala in timpul defecarii și în afara acesteia;

 • Senzaţii de greutate si disconfort în perineu;

 • Prolabarea și/sau apariția unor formaţiuni în zona perianală;

 • Balonare și dureri abdominale;

 • Constipație, diaree, meteorism, dificultăți la defecare;

 • Scăderea inexplicabilă a masei corporale, lipsa sau pierderea poftei de mâncare;

 • Vârsta de peste 50 de ani, mai ales în cazul în care rudele au o boală malignă, nu numai aintestinului.

În special trebuie să alerteze eliminarea permanentă de sânge, impulsul permanent de defecație, constipația alternând cu diareea, pierderea în greutate, starea generală de slăbiciune.

Rețineți! Adresarea precoce la specialist va preîntâmpina complicațiile și dezvoltarea unor boli severe în această zonă, inclusiv maladiile oncologice.

De ce să alegi Proctologia Medpark:
 • echipă medicală experimentată;

 • realizarea investigațiilor complexe;

 • stabilirea diagnosticului cu o mare exactitate;

 • aplicarea tratamentelor conservatoare de ultimă oră;

 • efectuarea procedurilor minim invazive, fără spitalizare;

 • intervenții chirurgicale sigure, prin metode moderne și cu timp minim de recuperare;

 • eficienţa şi calitatea tratamentelor.

La Medpark ai parte de soluțiile care ți se potrivesc, deoarece noi oferim în același loc și în cele mai bune condiții: consultaţii de specialitate, investigaţii imagistice şi de laborator, proceduri minim invazive, intervenţii chirurgicale și tratament spitalicesc.

CHIRURGIA DE 1 ZI LA MEDPARK – OPERĂM RAPID ȘI BINE!

Spitalul Internațional Medpark face marele salt și pune în aplicare „Chirurgia de 1 zi” – un trend mondial ce asigură restabilirea rapidă a pacientului și care este aplicat cu succes în clinicile de top din occident. Această metodă inovativă de tratament nu-ți va fura mai mult de o zi din programul încărcat şi pre-supune intervenții chirurgicale simple, cu multiple avantaje pentru pacient: reducerea complicațiilor și re-facere rapidă, cicatrici minime, confort fizic şi psihologic.

Fă o programare acum la medicul chirurg proctolog, contactându-ne la 022 40 00 40 (disponibil 24/7) sau la Recepția Medpark.