Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

#OameniiMedpark Sergiu Ușurelu, chirurg oncolog, Omul Medpark cu experiență și calificări internaționale

Oamenii Medpark
28 iul, 2021

#OameniiMedpark Sergiu Ușurelu, chirurg oncolog, Omul Medpark cu experiență și calificări internaționale, care realizează intervenții moderne și unice în Moldova, oferind pacienților tratamente mai eficiente.

„Am fost plecat peste hotare, unde am practicat mulți ani această specializare. În Portugalia, mai exact, am activat din 2001 până în 2020. La început, când am ajuns acolo, mi-am întrerupt activitatea timp de câțiva ani. Am depus actele la universitate, am echivalat diploma, am repetat anul VI, apoi am făcut un an de rezidențiat, plus 6 ani de rezidențiat în chirurgie generală, iar după examenul de absolvire, am obținut diploma de medic chirurg european.

Această experiență a fost una foarte bună și bogată. Aș recomanda tuturor să treacă prin asemenea experiențe internaționale. Este complicat, dar și foarte plăcut în același timp. Medicii ar trebui să încerce această provocare, să înțeleagă care sunt sacrificiile pentru obținerea unui certificat internațional și apoi să vadă câtă valoare poate adăuga acesta la calitatea lor de profesioniști. Este o experiență care merită trăită, care îți îmbogățește și mai mult abilitățile pe care le-ai dobândit în Moldova. Acolo am avut numeroase oportunități de perfecționare, de participare și formare la diverse concursuri, congrese, training-uri. Ei sunt foarte deschiși în a le oferi șanse de creștere medicilor tineri, încă din timpul rezidențiatului.

În Portugalia am fost și medic pe ambulanță și am avut parte de cazuri deosebite în practica mea medicală. Chiar s-a întâmplat și să particip la venirea pe lume a bebelușilor direct în ambulanță. Erau paciente care se aflau la 30-40 km de spital, așa că trebuia să oprim și să primim nașterile în mașină, dar totul a decurs bine. Îmi amintesc foarte viu aceste situații, pentru că au fost unice și impresionante.

Dar am avut și cazuri mai grave. Eram de gardă la spital și au adus un motociclist foarte traumatizat, în stare critică. L-am operat de câteva ori, cu abdomenul deschis, ore întregi, până am reușit să-l salvăm. După câteva săptămâni de terapie intensivă, pacientul și-a revenit și și-a continuat viața. Am fost foarte fericit că un caz atât de complicat s-a încheiat cu succes. Mă simțeam foarte bine în colectivul în care activam. Eram prieteni și în afara orelor de muncă, organizam întâlniri, petreceri, exista prietenie, stimă reciprocă, stăteam la cafea după operație și eram uniți.

Am revenit în țară și m-am angajat la Medpark, acceptând propunerea de a fi chirurg oncolog, care mi s-a părut o oportunitate de bun augur. Afecțiunile care fac parte din această specializare nu sunt deloc ușor de tratat. Ca să fii un medic bun, trebuie să ai și un dar de la Dumnezeu, în rest – toate se învață și se deprind treptat. După atâția ani de experiență în acest domeniu, bucuriile mele constau în rezultate pozitive după operație, când pacientul se simte bine. Aici facem, de exemplu, intervenții chirurgicale minim invazive de extragere a tumorilor rectale – intervenții unice în Moldova, care se realizează doar la Medpark. Întotdeauna încerc să dau tot ce am mai bun din mine ca să-i ajut pe cei care luptă cu cancerul. Pacientul determină valoarea unui medic, atunci când pleacă acasă sănătos și mulțumit. În munca mea, însă, apreciez mult și colaborarea cu colegii.

În afara programului, îmi place să practic sportul, în special atletismul. Dar cea mai mare parte a timpului liber o dedic familiei – copilului meu, David, care are 6 ani, și soției. Ei știu foarte bine cu ce mă ocup la Medpark, înțeleg că este o muncă solicitantă și sunt susținătorii mei nr. 1, mă sprijină mereu necondiționat.

La Medpark ne dorim să dezvoltăm chirurgia laparoscopică și minim invazivă pentru tratamentul cancerului. Aici creștem, vedem rezultate pozitive, aplicăm tehnici care nu se mai întâlnesc în Moldova, avem echipament performat și necesar pentru acest tip de intervenții. Sper ca în viitorul apropiat să fie posibilă și chirurgia robotică. Dacă în Europa deja se practică, atunci și noi ar trebui să mergem în această direcție. Mai cred că medicii noștri sunt foarte, foarte buni și merită să practice medicina modernă în cele mai bune condiții.”

#Medpark10ani La mulți ani! #Serios
Fotograf: Alex Iordache