Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://www.medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

#OameniiMedpark Hakan Eraslan, cardiolog intervenționist de origine turcă, stabilit de 8 ani în Moldova

Oamenii Medpark
24 iun, 2021

Hakan Eraslan, cardiolog intervenționist de origine turcă, stabilit de 8 ani în Moldova, unul dintre Oamenii de bază în departamentul de cardiologie intervențională

„Mi-am dorit dintotdeauna să fiu medic cardiolog. După 5 ani de facultate la medicină am avut ocazia să fac un stagiu de vară la spitalul Ankara Numune, alături de o echipă de mari cardiologi. Acolo mi-am dat seama că această specialitate mi se potrivește ca o mănușă, iar după examenul de licență m-am întors pentru a face rezidențiatul tot acolo.

Am ajuns în Moldova în 2013, când la Spitalul Internațional Medpark nu erau cardiologi intervenționiști. Inițial a fost destul de dificil, deoarece spitalul era proaspăt deschis și laboratorul nu era pregătit să facă față provocărilor mari. Din fericire, venisem împreună cu un coleg tehnician turc și a trebuit să organizăm totul de la zero. Acum avem o echipă formată din 10 membri – cardiologi intervenționiști, tehnicieni și asistenți medicali, care luptă în fiecare zi pentru a salva inimile și viețile pacienților.

La început, când eram proaspăt venit, mi-a fost greu să mă acomodez cu noua limbă, cultură și să construiesc noi prietenii în afara spitalului. Însă am fost norocos, deoarece aveam câțiva colegi din Turcia, care mi-au prezentat comunitatea turcă din Moldova și astfel m-am adaptat mai ușor.

Categoric, de când sunt aici, viața mea s-a schimbat într-o direcție pozitivă. Medpark are un mediu de lucru foarte deschis și favorabil, care permite fiecărui specialist să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile, îți oferă șansa de a-ți asuma responsabilități și de a lua decizii. Viața unui medic în Turcia este mult mai încărcată, cu multe intervenții și cu 20-25 de pacienți pe zi, pe când în Moldova programul este organizat mai logic și adecvat, cu 5-6 pacienți pe zi, cărora le putem acorda toată atenția noastră. La Medpark viața și activitatea unui medic se desfășoară mai mult în stil european, iar de când am venit aici, mi-am dat seama că această gestionare a timpului mi-a îmbunătățit productivitatea și capacitățile.

Îmi este dor de Turcia, bineînțeles, căci rădăcinile mele sunt acolo. Familia mea este originară din Izmir, dar părinții mei au decis să ne mutăm la Ankara, pentru ca eu și frații mei să putem face facultatea acolo. Am doi frați, cel mai mare este dentist, iar cel mai mic este polițist. Familia îmi lipsește cel mai mult. De asemenea, îmi este dor de briza caldă, de fructele de mare și de plimbările lungi pe plajă. Mă străduiesc să mă întorc acasă de cel puțin două ori pe an pentru a-mi vedea familia, prietenii și pentru a-mi încărca bateriile pe litoral.

Pe de altă parte, Moldova este verde, proaspătă și vibrantă. Împreună cu echipa Medpark am mers în diverse orașe din Moldova – Orhei, Dubăsari, Comrat și altele – unde am examinat pacienți, dar și am avut șansa să văd multe locuri frumoase. Îmi place să mă plimb prin parcurile verzi din Chișinău, unde mă pot bucura de natură și pot bea o cafea delicioasă.

Sunt pasionat de fotbal, însă nu doar să urmăresc meciurile, ci și să practic acest sport. În timpul liber mă întâlnesc cu prietenii și jucăm fotbal ori de câte ori este posibil. De fapt, fiind cardiolog, sportul este aproape obligatoriu pentru mine, deoarece astfel practic personal ceea ce le recomand și pacienților mei pentru o inimă sănătoasă – mișcare.

Cardiologia intervențională se dezvoltă rapid și este extrem de important pentru mine și pentru echipa mea să ținem pasul cu toate noutățile din domeniul medical, iar internetul este de mare ajutor, mai ales pe timpul pandemiei. Deoarece deocamdată nu pot participa fizic la congrese și conferințe, citesc o mulțime de cercetări și reviste internaționale, mă înscriu la diverse seminare web și conferințe online, pentru a prinde pulsul evoluțiilor în domeniu. Astfel reușim să le oferim pacienților soluții cât mai eficiente, cu timp scurt de recuperare și fără durere.

Am multe motive pentru care sunt de 8 ani la Medpark. Laboratoarele performante, o echipă medicală extraordinară, relațiile bune cu cardiologii moldoveni de aici și posibilitatea de a crește constant creează împreună un mediu de lucru foarte eficient și plăcut.”

#Medpark10ani La mulți ani! #Serios
Fotograf: Alex Iordache