Vetrilă Viorel

Vetrilă Viorel

Vetrilă Viorel

Ortoped-traumatolog, d.ș.m., categoria superioară, conf.univ. (full-time Medpark)

A absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” în anul 1993.

1993 - 1996 Studii postuniversitare prin rezidențiat la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

1999 - 2002 Studii postuniversitare (doctoratura) la Institutul de Traumatologie și Ortopedie din or. Moscova, Rusia.

Experiență profesională:

Din 1996 medic traumatolog-ortoped, Spitalul de Ortopedie și Traumatologie din Chișinău.

Din 2002 Șeful secției de ortopedie, Spitalul de Ortopedie și Traumatologie din Chișinău.

Din 1999 Asistent universitar la catedra de Ortopedie și Traumatologie a USMF.

Experiență clinică - efectuează artroscopii din 1998 la următoarele articulaţii: genunchi, umăr, cot, gleznă. Artroplastii de șold şi genunchi.

Domenii de interes profesional:

Artroplastiile de genunchi şi de șold.

Activitate științifică:

2002 a susținut teza de doctor în medicină la Institutul de Traumatologie și Ortopedie din or. Moscova, Rusia.

Stagii:

1996 - 1997 Stagiu în domeniul Artroscopiei, Institutul de Traumatologie și Ortopedie din or. Moscova, Rusia.

2005 stagiu clinic în domeniul diagnosticării maladiilor articulațiilor mari, endoprotezării și reabilitării.

2008 Cursul Internațional "Total knee arthroplasty primary & revision", Iași, România.

2009 stagiu în domeniul endoprotezării articulațiilor mari, Institutul de Traumatologie și Ortopedie din or. Moscova, Rusia.

2010 NexGen primary and revision instructional course, Stolzalpe/Murau, Austria.

Limbi vorbite:

Romana, Rusă, Engleză.


Noutăți

Trombocitele sunt niște celule umane cu un potențial enorm de regenerare și se folosesc cu succes în procesul de recuperare în urma traumatismelor la nivelul articulațiilor, mușchilor, ligamentelor și tendoanelor, dar și afecțiunilor cronice.

Artroscopia diagnostică este o procedură chirurgicală minim invazivă, utilizată pentru examinarea și evaluarea diferitor patologii ale articulațiilor, manifestate prin dureri, instabilitatea articulațiilor, traumatisme etc.

Indicații pentru artroscopia diagnostică

Ruptura de ligament încrucișat este una dintre cele mai frecvente leziuni ale genunchiului, dar situația în care se rup ambele ligamente, anterior și posterior se întâlnește mult mai rar. În luna ianuarie, echipa ortopedică Medpark a reușit să opereze ambele ligamente în cadrul aceleiași intervenții, în premieră pentru țara noastră.

Jurnalul sănătății

Leziunile de menisc reprezintă unele dintre cele mai frecvente traumatisme la nivelul genunchiului.

Artroscopia este o procedură chirurgicală ce presupune vizualizarea articulației utilizându-se o cameră mică. 

Video

Opinia pacienților

Este un spital cu un management profesionist și personal bine pregătit în domeniu. Condițiile de spitalizare pentru bolnavi sunt organizate in așa fel că bolnavul devine încrezut si optimist în învingerea bolii. Sincere mulțumiri Dlui Doctor-chirurg Vetrilă Viorel, medicul ortoped-traumatolog Nicolae Bajurea, anesteziologului Taburceanu Ion și întregii echipe care astăzi mi-au efectuat intervenția reușit. Vă doresc sănătate și succese în continuare!

Viorica Bacioi

Bună ziua!

Mă numesc Elena Poncu şi sunt fiica unui pacient care a beneficiat de serviciile Spitalului Medpark. Adresez aceasta scrisoare electronică administraţiei Spitalului Internaţional Medpark cu intenţia de a-mi exprima profunda recunoştinţă personalului medical şi personalului de întreţinere a unitaţii medicale pentru activitatea desfăşurată.

Recent a fost operat tatăl meu Bursuc Semion în unitatea d-stră superbă. A avut parte de servicii de calitate şi de atenţie deosebită din partea personalului. Este o onoare pentru toţi pacienţii să va păşească pragul.

Ţin cu prisosinţă să mulţumesc d-lui doctor chirurg-ortoped VIOREL VETRILĂ şi d-lui doctor chirurg-ortoped CHETRARU VICTOR pentru operaţia reuşită. I-au curmat suferinţa şi i-au redat şansa să meargă din nou fără dificultate. Ceea ce fac domniile lor pentru pacienţi este remarcabil. Le mulţumesc pe aceasta cale din partea întregii familii şi le doresc o ascensiune cât mai uşoară în carieră şi numai intervenţii reuşite în sala de operaţii!!!

2012

Elena Poncu (Bursuc) şi familia Bursuc