Nichitina Tatiana

Nichitina Tatiana

Nichitina Tatiana

Medic obstetrician-ginecolog, categoria superioară, şef departament maternitate Medpark (full-time Medpark)

Studii:

1978-1980 – a absolvit cu mențiune studiile postuniversitare (ordinatura clinică – obstetrică și ginecologie și ordinatura clinică).

1972-1973 – studii postuniversitare (internatură - obstetrică și ginecologie).

1972 - Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” 

Formare continuă:

1994, 1999 – Terapie Intensivă și Reanimare în obstetrică și ginecologie

Numeroase stagii de formare profesională peste hotarele republicii

 
Experiență profesională: 

2011-prezent: medic obstetrician-ginecolog, Spitalul Internațional Medpark

1983-2006 – șefa secției Obstetrică.

1994 – medic obstetrician-ginecolog, responsabil pentru sala de nașteri premature. 

1984 – medic, serviciul republican AVIASAN (cele mai complicate cazuri din republică).

1984 – numită ca prim medic responsabil de gardă al Spitalului Clinic Municicpal nr. 1.

1983 – medic consultant al Spitalului Clinic Municipal  nr. 1.

1980 – medic obstetrician – ginecolog la Spitalul Clinic Municipal nr. 1

Membru al Asociaţiei de Obstetrică şi Ginecologie din Moldova​


Jurnalul sănătății

Se poate considera că puiul tău este dezvoltat complet la acest termen, cântărește 2,5 - 3kg, cu mai puțin spațiu de mișcare dar la fel de activ.  

Cu 2-3 luni înainte de a planifica un copil, este bine ca viitoarea mamă să facă o evaluare a sănătăţii sale, să facă setul de analize TORCH

Video

Opinia pacienților

Am vrut să nasc la Medpark în mare parte datorită dnei Tatiana Nikitina, despre care am doar cuvinte de laudă și care, pe lângă faptul că este un medic excelent, este și o persoană foarte atentă, calmă și înțelegătoare. Dânsa mi-a urmărit toată sarcina și îi mulțumesc enorm pentru modul în care s-a comportat cu mine, pentru atenția si răbdarea ei. La fel și personalul acestei clinici a demonstrat un înalt profesionalism si dedicație. Toată perioada în care m-am aflat în spital, înainte și după nașterea copilului, am simțit grija si maxima atenție fata de mine și față de bebelușul meu atât din partea medicilor si administrației spitalului, cât și din partea surorilor medicale, infirmierelor, inclusiv și menajerelor. Recomand cu mare încredere această clinică! Și nu doar pentru naștere, dar și pentru primirea oricărui alt serviciu medical calificat. Toată familia mea este foarte mulțumită de calitatea înaltă a îngrijirilor medicale primite la Medpark.

Iunie 2016

Vizant Veronica

Am nascut al doilea copil la Medpark si as vrea sa descriu aici experienta mea si sa multumesc intregii echipe.

Toata sarcina am fost supravegheata de dna Ana Josan, nu am avut nici o problema pe parcursul sarcinii, la toate intrebarile si temerile mele primeam explicatii si incurajare. Pe linga faptul ca e un medic profesionist, mai are si talent la comunicare :). USG-rile le-am facut la dna Uncuta Irina si la dl Nikitin Egor - la fel pot sa apreciez profesionalismul lor si atitudinea de grija pe care o simteam de fiecare data. Ieseam cu raspunsuri la toate intrebarile pe care doar poate sa le aiba o viitoare mama, cu poze si buna dispozitie. Nasterea a primit-o dna Nichitina Tatiana (fiindca dna Josan era plecata in concediu), stiam din timp ca dna Josan va fi plecata, deci nu a fost o probleme pentru mine - eram pe miini bune :).

Insasi nasterea a fost mult mai usoara pentru mine decit prima, in primul rind travaliul a durat mai putin: seara au inceput contractiile pe la miezul noptii am chemat salvarea si am mers la spital, iar la 6 dimineata eram deja cu David in brate. Profesionalismul, bunavointa si calmul cu care am fost primita, spitalizata si pregatita de nastere nu mi-au lasata loc de frica sau alte emotii negative. Nici nu ma simteam a fi intr-un spital. Toata lumea zimbeste, explica, incurajeaza, se comporta calm si binevoitor. Am dorit sa beneficiez si de anestezie epidurala, de asta dureri mari am avut cam 1 ora. Imediat dupa injectia fermecata :) (dl doctor anestezist are miini de aur si un sac de rabdare) m-am simtit din nou in forta si pregatita pentru nastere (care nu s-a lasat asteptata, am nascut in mai putin de o ora dupa asta). Ce vreau sa mentionez cel mai mult este insasi procesul nasterii, care a decurs intr-o atmosfera calma, dar totodata de o concentrare maxima. Nimeni nu se plimba prin sala de nastere, nu eram sustrasa de miscari in plus, datorita anesteziei eram perfect constienta de tot ce se intimpla, puteam sa-mi controlez eforturile si sa reactionez adecvat la instructiunile medicului. Copilul s-a nascut perfect sanatos, eu la fel nu am suferit in timpul nasterii. Am putut sa-l alaptez indata, peste 2 ore am fost transferati in salon si a doua zi deja am venit acasa. Vreau sa multumesc intreg personalului, care au facut posibila aceasta experienta!

Preluat de pe forumul: mama.md

2015

Galina

Mă numesc Irina. Am 25 de ani. Am născut primul meu copil, Stefanuţ, la Medpark. În afară faptului că emoţiile prin care am trecut nu se compară cu nimic de până acum, aş mai dori să menţionez faptul că familia Medpark este unică!
 Când mă aflam la evidenţă cu sarcina pot să spun ca am avut o singură mămică, soră, prietenă în Medpark, şi anume d-na doctor Ana Josan, o persoană extraordinară şi un specialist care are din partea mea cel mai profund respect şi recunoştinţă.
 Însă pe perioada spitalizării mi-au apărut nişte „membri de familie”: (îi enumăr mai jos în ordine cronologică):

 •  Dna. Valentina Sîdeagă , următoarea mămica a mea
 •  Dna. Nichitina Tatiana, pentru atitudinea deosebită îi mulţumesc
 •  Dna. Victoria Anisimova, m-a ajutat în clipe mai puţin uşoare
 •  Dna. Elena Ursu , un MARE MULŢUMESC pentru răbdarea şi grijă pe care mi-a acordat-o în timpul travaliului!
 •  Dna. Vilena Ghiţiu, nişte mâini de aur, o precizie extraordinară şi un suflet extrem cald!
 • D-l. Stratulat Mihai, în mâinile sigure şi puternice de bărbat mi-a fost înmânat şi bărbatul meu micuţ, Stefănuţ, de care s-a ingrijit cum nici nu mi-am imaginat de bine.

 Mulţumesc la fel:

 •  D-nei Josanu Virgina, pentru grija de băieţelul meu îi mulţumesc
 •  D-nei Babinciuc Ala, care m-a făcut mai sigură pe mine
 •  D-nei Ecaterina Pînzari, care m-a făcut să mă simt mai bine
 •  D-nei Silvia Muntean , care care m-a stimulat să fiu mai frumoasă
 •  D-nei Ludmila Grajdan, care a avut grijă de noi, ca de ai săi
 •  D-lui Vasile Florea, care a fost extrem de atent cu băieţelul meu, si apropo, din mâinile căruia am primit analiza cu dovada că sunt însărcinată (atunci aflasem de la el!!!)

 Mulţumesc infirmierelor care au avut grijă ca eu şi Ştefanuţ să stăm în condiţii sanitare de nota 10, mulţumesc pentru masa adusă la timp, chiar şi în afara graficului de mese, mulţumesc pentru ceaiul cald cu zahăr la ore la fel în afara graficului, chiar şi aproape de miez de noapte...
 Mulţumesc tuturor pentru grijă, atenţia, gingaşia, amabilitatea şi dragostea pe care am simţit-o şi eu şi Ştefanuţ ca de la o familie! Să vă dea Dumnezeu sănătate şi tot ce vă doriţi! Sunteţi oamenii potriviţi la locul potrivit şi nu faceţi altceva decât să străluciţi şi faceţi alţii să strălucească!
 Mulţumim din suflet, Medpark!

Familia Ţerigradean: Ştefan, Irina şi Ion
p.s. Următorii copilaşi îi voi naşte tot aici, aşa că asteptaţi –mă, nu plec definitiv 
O să-mi fie dor, MULŢUMESC!

2012

Familia Ţerigradean: Ştefan, Irina şi Ion

Eu, Beşleaga Inna, am fost internată în cadrul maternităţii Medpark în perioada 29.01.2012-03.02.2012.

Dna Tatiana Nichitina este un medic minunat... Un medic de la Dumnezeu ! 

Tot personalul medical este bravo, receptiv, sensibil şi atent.

Familia noastră îşi exprimă recunoştinţa faţă de acest spital şi faţă de tot personalul, în special faţă de dna Tatiana Nikitina.

2012

Beşleaga Inna

În data de 17 ianuarie 2012 am născut multaşteptatul meu băieţel în cadrul Spitalului Medpark.

Spitalul a fost ales cu mult timp înaintea naşterii, principalele criterii fiind nu atât condiţiile de spitalizare oferite de instituţie (cu toate că şi acestea s-au dovedit a fi de importanţă majoră, dată fiind starea fizică a unei femei după naştere), dar mai degrabă competenţa personalului şi sentimentul de încredere prin garanţiile oferite la semnarea contractului.

Alegerea făcută, nici eu şi nici soţul nu am regretat-o nici o clipă. Naşterea a fost complicată – fătul era mare, plus la asta mai avea si o circulară de cordon în jurul gâtului. Aş dori să menţionez în mod deosebit lucrul extraordinar în echipă manifestat de către tot personalul medical, în frunte cu D-na Nichitina Tatiana, deciziile făcute de dumneaei au asigurat o naştere maximal de reuşită, ţinând cont de complicaţii. Îi voi fi mereu recunoscătoare dumneaei şi tuturor celor prezenţi la naştere pentru faptul că au făcut tot posibilul pentru a evita orice formă de traumatism la care ar fi putut duce această naştere complicată pentru copilul meu.

Am stat internată la Medpark aproape 4 zile. Tot acest timp am avut parte de o atmosferă c are mai degrabă seamănă cu cea a unui hotel decât a unui spital: condiţiile de cazare excelente, mâncarea gustoasă, personalul mereu amabil şi zâmbitor, simţeam că oricine din ei este gata să îmi vină în ajutor în orice clipă a zilei sau nopţii. Astfel, acest spital a transformat o experienţă profund de grea în una cât se poate de pozitivă.

Vă mulţumim din suflet pentru tot, în special pentru minunea sănătoasă pe care o avem alături.

2012

Familia Calciu