Josan Ana

Josan Ana

Josan Ana

Medic obstetrician-ginecolog, categoria superioară (full-time Medpark)

Studii:

2004-2008: Medic rezident obstetrician-ginecolog
1998-2004: Universitatea de stat de medicină şi farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova, Facultatea de medicină generală
1995-1998: Colegiul de medicină, diplomă în tehnic laborant, Chişinău, Republica Moldova

Experienţă profesională:

2011-prezent: Medic obstetrician-ginecolog, Spitalul Internaţional Medpark, Chişinău, Republica Moldova
2011-2013: Vicedirector medical policlinică, medic obstetrician-ginecolog, Spitalul Internaţional Medpark, Chişinău, Republica Moldova
2010-2011: Manager calitate, medic obstetrician-ginecolog, Spitalul Internaţional Medpark, Chişinău, Republica Moldova
2009-2010: Medic obstetrician-ginecolog, asistent manager calitate, Spitalul Municipal Nr.1
2009-2010: Medic obstetrician-ginecolog, Clinica medicală, Chişinău, Republica Moldova
2005: Asistent de proiect, Buna guvernare la nivelul administraţiei publice locale, fundaţia SOROS Moldova
2001-2004: Asistent de proiect, Institutul de Politici Publice, Fundaţia Soros Moldova

Formare continuă:

2015: Conferinţa Academiei Europene de Chirurgie: Zilele NESA, urgenţe în obstetrică, tratamente minim-invazive inovatorii în ginecologie
2015: Clubul ginecologie endoscopică: Laparoscopia şi histeroscopia în ginecologie şi infertilitate, Praga, Cehia
2015: Workshop: Inovaţii în tratamentul chirurgical al endometriozei, Bucureşti, România
2014: Societatea Europeană de chirurgie minim-invazivă în ginecologie, al 23-lea congres anual european, Bruxelles, Belgia
2014: Chirurgie laparoscopică, Chişinău, Republica Moldova
2014: Ultrasonografia în obstetrică şi ginecologie, Chişinău, Republica Moldova
2014: Urgenţe în obstetrică, Chişinău, Republica Moldova
2013: Congresul Mondial de medicină perinatală, Moscova, Rusia
2013: Congresul european de medicină perinatală, Thessaloniki, Grecia
2012: Instruirea (îmbunătăţirea performanţei medicale) Park medical, Departamentul FIV, Istanbul, Turcia
2011: Workshop în ginecologia endoscopică, Spitalul Vivantes, Berlin, Germania, atestată ca specialist CMR, gradul I
2011-prezent: Educație medicală continuă on-line Medscape, certificat de AAOG
2010: Training, spitalul Florence Nightingale, Istanbul , Turcia
2010: Atestat ca specialist în managementul calităţii actului medical
2010: “Îmbunătăţirea continuă a calităţii în Managementul Calităţii”, Târgu-Mureş, România
2010: “Managementul Calităţii”, Chişinău, Moldova
2010: “Utilizarea eficientă a Cardiotocografului”, Chişinău, Moldova
2009: “Avorturile spontane – etiologie şi management”, Chişinău, Moldova
2009: “Abordări moderne în practica ginecologică”, Chişinău, Moldova
2009: “Tendințe moderne în tratamentul local al colpitei infecțioase”, Chişinău, Moldova
2008: “Tratamentul maladiilor fibrochistice”, Chişinău, Moldova
2008: “Terapia antihomotoxică a condiţiilor inflamatorii cronice”, Chişinău, Moldova
2008: “Perimenopauza – o şansă în menţinerea sănătăţii femeii”, Chişinău, Moldova
2007: “Terapia antihomotoxică în tratamentul condiţiilor inflamatorii acute şi complicaţiilor post-operatorii”, Chişinău, Moldova

Domenii de interes profesional:

​supravegherea sarcinii, obstetrica clinică, chirurgie ginecologică abdominală, chirurgie ginecologică laparoscopică/histeroscopică, operații ginecologice mici, tratamentul modern al leiomiomului uterin, endocrinologie reproductivă și infertilitate, managementul menopauzei, tratamentul endometriozei, planificarea familiei.

Cercetări științifice / Publicații:

2010: Co-participare la dezvoltarea prezentării "Consiliul Controlului Calității din cadrul Spitalului Nr.1, lecţii învățate". Calitate în sănătatea perinatală. Conferință națională cu participare internaţională, Chişinău, Moldova
2008: Participare în cadrul Conferinței ştiinţifico-practice în problemele actuale în practica medicală Obstetrică şi Ginecologie, Chişinău, Moldova
2008: Articol ”Extinderea domeniului de aplicare a indicațiilor pentru cezariană în cazul prezentării pelviene - este oare justificat?”. Coordonator științific Paladi Gh. A, Membru al Academiei de Știință, Buletin de Perinatologie, No 3, 2008
2005: Articol „Inducţia naşterii” Coordonator științific T.I. Eşanu, Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” 
2003: Articol: “Pancreatita cronică. Fiziopatologia. Aspecte etiologice și clinice. Metode inovatoare de tratament chirurgical”, Coordonator ştiinţific V. Cazacu, Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”
2001: Articol “Substituienţi de plasmă sanguină. Indicaţii de administrare în practica chirurgicală”, Coordonator ştiinţific V. Polisca, Ştiinţifice ale Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”
2001: Articol “Chlamidioza – aspecte microbiologice. Metode inovatoare de diagnosticare”, Coordonator ştiinţific E. Rusu, Ştiinţifice ale Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”
2000: Articol “Problema stresului în ştiinţă şi societatea de astăzi”, Conferinţa Ştiinţifică Anuală a Studenţilor şi Profesorilor în cadrul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”
2000: Articol “Medicina tradiţională – între mit şi realitate” Coordonator ştiinţific O. Lozan, Prof. E. Popuşoi, Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”
1999: Articol “Asigurarea Medicală – particularităţi de implementare în Republica Moldova”, Coordonator ştiinţific Prof. Marin, Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”

Membru al Societăţii Europene de chirurgie minim-invazivă ginecologică

Limbi cunoscute:

Româna, Rusa, Engleza


Jurnalul sănătății

Chipul bebelușului tău deja este bine conturat. În această perioadă el își deschide ochii și deja poate să clipească și să răspundă la stimuli. Ajunge să cântărească aproximativ 700 grame și o înălțime de cca 30 cm, destul de măricel. Da?

Chipul bebelușului tău deja este bine conturat. În această perioadă el își deschide ochii și deja poate să clipească și să răspundă la stimuli. Ajunge să cântărească aproximativ 700 grame și o înălțime de cca 30 cm, destul de măricel. Da?

În munca medicului ginecolog deseori ne ciocnim de mituri care, de cele mai multe ori, dăunează sănătății pacientelor.

Video

Opinia pacienților

Pentru mine acest spital este ca o salvare de la moarte. Mi-au zâmbit, mi-au acordat atenție, toate analizele au fost făcute cu amabilitate și rapid. Am salvat un organ important pentru mine ca femeie, pe care în alte părți mi-au spus să-l arunc la gunoi.

Primul medic care m-a examinat a fost Polonschyy Roman - un profesionist în domeniu. Apoi am ajuns la dna Ana Josan, un medic de excepție, foarte calmă, care mi-a insuflat încredere în ziua de mâine și în forțele proprii. M-a operat o echipă foarte bună. Să le dea Dumnezeu sănătate la toți.

La Medpark mă simt protejată și nu mi-e frică de nimic. Mulțumiri deosebite doamnei Josan și tuturor lucrătorilor ce m-au deservit. Aici un diagnostic se pune corect, nu ca în spitalele cu poliță...E scump, dar merită ! Banul se mai face! Bravo, Medpark!

Martie 2017

Sârbu Natalia

Să nasc la Medpark a fost cea mai bună alegere pe care am putut să o fac! Spiritul de echipă a tuturor celor care au fost alături de mine în sala de naștere impresionează, nemaivorbind de calitatea serviciilor și confortul de care am avut parte! Respectul și recunoștința pe care i-o port Dnei Dr. Ana Josan sunt pentru toata viața! Vă mulțumesс!

01.11.2016

Lozinschi Eugenia

Vreau din suflet să mulțumesc doamnei Ana Josan și întregii echipe medicale pentru tot ce au făcut pentru mine și fetița mea Alisa, care a aparut pe lume ieri, 10.07.2016. Doar mulțumită dumneavoastră țin în brațe o bebiță absolut sănătoasă și pentru asta vă sunt recunoscătoare!

Iulie 2016

Doibani Maria

Dragă Doamna Josan, 

Mie şi lui Ronan nu ne ajung cuvinte ca să vă mulţumim pe deplin pentru totul ce aţi făcut pentru noi pe parcursul sarcinii şi pentru prezenţa dvs. la naşterea micuţei noastre Josette. 
Eu cred că nu este uşor - în ambele ţări Moldova sau America - să găseşti un doctor care în acelaşi timp este un foarte bun profesionist şi are o inimă foarte mare şi bunătate pentru cei pe care îi ajută. Din această cauză ne-am rugat foarte mult Domnului să găsim aşa un doctor aici şi Dumnezeu cu adevărat ne-a răspuns rugăciunilor noastre prin dvs.

Vă mulţumim încă odată şi Dumnezeu să vă binecuvânteze pe dvs. şi familia dvs. pentru toate faptele bune aducând slava Lui fiind aşa un doctor extraordinar.

Cu profundă recunoştinţă
Emily, Ronan and Any

Emily, Ronan and Any

Am nascut al doilea copil la Medpark si as vrea sa descriu aici experienta mea si sa multumesc intregii echipe.

Toata sarcina am fost supravegheata de dna Ana Josan, nu am avut nici o problema pe parcursul sarcinii, la toate intrebarile si temerile mele primeam explicatii si incurajare. Pe linga faptul ca e un medic profesionist, mai are si talent la comunicare :). USG-rile le-am facut la dna Uncuta Irina si la dl Nikitin Egor - la fel pot sa apreciez profesionalismul lor si atitudinea de grija pe care o simteam de fiecare data. Ieseam cu raspunsuri la toate intrebarile pe care doar poate sa le aiba o viitoare mama, cu poze si buna dispozitie. Nasterea a primit-o dna Nichitina Tatiana (fiindca dna Josan era plecata in concediu), stiam din timp ca dna Josan va fi plecata, deci nu a fost o probleme pentru mine - eram pe miini bune :).

Insasi nasterea a fost mult mai usoara pentru mine decit prima, in primul rind travaliul a durat mai putin: seara au inceput contractiile pe la miezul noptii am chemat salvarea si am mers la spital, iar la 6 dimineata eram deja cu David in brate. Profesionalismul, bunavointa si calmul cu care am fost primita, spitalizata si pregatita de nastere nu mi-au lasata loc de frica sau alte emotii negative. Nici nu ma simteam a fi intr-un spital. Toata lumea zimbeste, explica, incurajeaza, se comporta calm si binevoitor. Am dorit sa beneficiez si de anestezie epidurala, de asta dureri mari am avut cam 1 ora. Imediat dupa injectia fermecata :) (dl doctor anestezist are miini de aur si un sac de rabdare) m-am simtit din nou in forta si pregatita pentru nastere (care nu s-a lasat asteptata, am nascut in mai putin de o ora dupa asta). Ce vreau sa mentionez cel mai mult este insasi procesul nasterii, care a decurs intr-o atmosfera calma, dar totodata de o concentrare maxima. Nimeni nu se plimba prin sala de nastere, nu eram sustrasa de miscari in plus, datorita anesteziei eram perfect constienta de tot ce se intimpla, puteam sa-mi controlez eforturile si sa reactionez adecvat la instructiunile medicului. Copilul s-a nascut perfect sanatos, eu la fel nu am suferit in timpul nasterii. Am putut sa-l alaptez indata, peste 2 ore am fost transferati in salon si a doua zi deja am venit acasa. Vreau sa multumesc intreg personalului, care au facut posibila aceasta experienta!

Preluat de pe forumul: mama.md

2015

Galina