Cosmetologie

Cosmetologie

Cosmetologia - una dintre cele mai vechi științe, care studiază metodele de păstrare a tinereții și frumuseții corpului uman. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat diferite mijloace pentru a opri inevitabila trecere a vremii pentru a păstra tinerețea si pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Însă cosmetologia a progresat mult și în arsenalul cosmetologilor au apărut mijloace și tehnologii moderne pentru a încetini în mod semnificativ procesul de îmbătrânire a pielii umane și a întregului corp. Cosmetologie Medpark propune clienților săi proceduri cosmetologice ultramoderne, cu eficiență demonstrată.

I. TRATAMENTE MODERNE COSMETOLOGICE CU LASER ALEXANDRITE

 • ​Epilare laser

Efectuarea epilării cu laser este cea mai simplă și sigură modalitae de a îndepărta definitiv părul nedorit. Principiul metodei constă în distrugerea selectivă a foliculului, cu ajutorul fasciculului laser. La Medpark folosim cel mai nou sistem pentru îndepărtarea părului cu laser, în bază de Alexandrite, considerat standardul de aur al sistemelor de epilare. Aparatul cu laser are parametri optimi, setați de calculator, pentru a efectua procedurile necesare și este dotat cu un sistem unic de răcire a pielii cu apă rece.

Tehnologia se bazează pe efectul de căldură, care apare atunci când lumina laserului este absorbită de melanina conținută în firul de păr. Acțiunea laserului duce la pierderea totală a foliculului și părul dispare, fără a afecta zonele de piele înconjurătoare. Pentru eliminarea completă a părului sunt necesare câteva proceduri, deoarece după o ședință dispare pentru totdeauna doar părul care este în stadiul incipient de dezvoltare (faza anagenă). Firele de păr care în momentul procedurii au fost în stare de „somn” vor crește din nou, de aceea necesită proceduri suplimentare. Pentru a obține efectul dorit, de obicei este nevoie de 4-6 sesiuni.

Epilarea cu laser nu este doar o metodă fiabilă pentru îndepărtarea părului, ci este și o modalitate foarte bună de a trata și a preveni firele de păr încarnate.

 • ​Înlăturarea petelor pigmentare 

Apariţia petelor pigmentare pe faţă şi pe corp creează o mulţime de probleme şi complicaţii. Petele pigmentare apar în rezultatul acumulării excesive de melanină, care dă pielii nuanţe de galben-maronii. Cele mai răspândite motive ale apariţiei pigmentării sunt: îmbătrânirea pielii, expunerea excesivă la soare sau în solar, diferite boli etc. Posibilităţile laserului Alexandrite nu se limitează la epilare. Aparatul are şi funcţia de îndepărtare a petelor pigmentare:

 • pete de vârstă;
 • pete de soare.

Procedura de îndepărtare a pigmentării cu ajutorul laserului constă în radiaţia generată de fasciculul laser şi absorbită de celulele în care melanina se află concentrată, fără a afecta celulele sănătoase, care Au culoarea normală a pielii. După efectul laserului asupra pielii, pe suprafaţa tratată se formează celule tinere, care sintetizează şi acumulează cantitatea necesară de pigment, de la care culoarea porţiunii prelucrate se schimbă într-o culoare mai deschisă. Ca urmare, în locul petei pigmentare se formează o piele curată şi sănătoasă. Procedura se efectuează fără anestezie şi nu are efecte secundare. Numărul de proceduri diferă la fiecare client în parte: la unii pata dispare după o singură sesiune, la alţii – după 3 sesiuni. Astfel, intervalul mediu între proceduri variază de la 2 la 3 proceduri, cu interval de 1,5-2 luni.

După procedură, se formează o umflătură mică, care trece în 2 zile. În timp de 5-7 zile, pe piele apare o crustă subţire, care se vindecă fără cicatrici. După 2 săptămâni, pigmentul tratat dispare. Alte proceduri, des utilizate pentru îndepărtarea petelor pigmentare, sunt peeling-ul și microdermabraziunea. Folosirea acestor tehnici prezintă dezavantaje, cum ar fi o durere la înțepături și înroșirea zonei tratate. Tocmai de aceea tratamentul laser este o soluție mult mai eficientă, având în vedere că sunt tratate concomitent și ridurile mici, care sunt plasate pe același strat de piele. 

Pentru a preveni reapariția petelor, folosiți creme cu factor de protecție UV, chiar și atunci când nu mergeți la plajă, dar și în zilele înnorate.


II. TRATAMENTE MODERNE COSMETOLOGICE CU LASER ND YAG

Laserul ND YAG reprezintă o tehnologie utilizată pentru tratamentul eficient al leziunilor vasculare, pigmentare, precum şi pentru epilare definitivă. Folosind principiul fototermolizei selective, Laserul ND YAG cu lungimea de undă de 1064 nm poate trata chiar vase de sânge de calibru mai mare, aflate în profunzime, iar pielea de deasupra nu va avea de suferit. Laserul dispune de un dispozitiv atașat pentru răcirea pielii, care asigură un efect anestezic, astfel procedurile sunt realizate confortabil și fără durere. 

 • Înlăturarea cu laser a steluțelor vasculare

 

Steluța vasculară se prezintă sub forma unei zone de culoare roșie care se afla în centru, pulsatilă, reliefată, de la care pornesc câteva ramuri fine sinuoase. Prezența steluțelor este mai frecventă la femei decât la bărbați, iar riscul de apariție crește odată cu vârsta. Tratamentul steluțelor vasculare este variat, iar alegerea metodei vine prin recomandare din partea medicului. Aparatul laser ND YAG emite energie luminoasă care e absorbită de hemoglobina din vase și coagulează sângele, având ca rezultat închiderea venelor anormale. Avantajul acestui tratament constă în caracterul non-invaziv (nu sunt necesare ace sau soluții sclerozante).​

 

 • Înlăturarea venelor în pânză de păianjen 

 

Venele în pânză de păianjen reprezintă niște vene mici, roșii sau mov, care apar sub formă de crenguțe pe picioare. Acestea pot provoca durere și afectează aspectul estetic al picioarelor, dar pot evolua în afecțiuni mult mai periculoase și dureroase. Exista câteva tipuri de tratament care dau rezultate remarcabile, printre care tratamentul cu aparatul laser ND YAG. Venele fine, foarte mici, roșiatice, răspund cel mai bine la tratamentul cu laser. 

 

 

 • ​Înlăturarea petelor pigmentare 

 

 

Laserul ND YAG înlătură eficient petele pigmentare, indiferent dacă au fost cauzate de acțiunea razelor solare sau au apărut odată cu înaintarea în vârstă.​

 

 

 

 • Epilarea cu laser pentru pielea întunecată

 

 

Aparatele obișnuite pentru epilarea definitivă cu laser sunt eficiente doar pe pielea de culoare deschisă și fire de păr de culoare întunecată. Lungimea de undă pe care acționează laserul ND YAG permite și epilarea pielii de nuanțe mai închise, fără a afecta melanina din piele.

 

 


III. TRATAMENTE MODERNE COSMETOLOGICE CU LASER SPECTRA LUTRONIC

 • Tratamentul porilor dilatați

 

Nu este o afecțiune gravă din punct de vedere medical, dar multe femei adulte se confruntă cu porii dilatați, care au aspectul cojii de portocale, pielea afectată fiind și mai groasă decât pielea obișnuită de pe față. Cele mai afectate zone ale feței sunt, de obicei, obrajii, fruntea și nasul, mai ales în cazul tenului gras. Netratați la timp, porii își pot mări dimensiunile considerabil, ajungând să aibă un aspect inestetic. Tratamentul cu laser este blând și non-invaziv, senzația fiind descrisă de pacienți ca o ușoară furnicătură. Ședința durează aproximativ 45 de minute.

 

 

 • ​Înlăturarea tatuajului permanent

 

 

Procedura de înlăturare a tatuajului cu laserul SPECTRA LUTRONIC constă în absorbția de către vopsea a energiei laserului, care trece prin piele. Aceasta cauzează fragmentarea particulelor de pigment în particule mai mici. Odată cu fragmentarea se va observa atenuarea tatuajului. Cu timpul, particulele fragmentate de pigment vor fi eliminate de către corp.​

 

 

 

 

 • ​Tratamentul cu laser
 • ​Peeling-ul cu carbon

 

Este mai sigur și mai eficient decât alte tipuri de peeling, deoarece laserul înlătură doar celulele moarte, care au fost marcate cu ajutorul unui nanogel cu carbon. Astfel celulele sănătoase nu sunt afectate, tenul nu rămâne traumatizat, nu se produc descuamări sau iritații. Procedura este nedureroasă, poate fi efectuată în orice anotimp, iar imediat după peeling se poate reveni la activitățile obișnuite și poate fi aplicat machiajul. 

 

 

 • Înlăturarea petelor pigmentare de orice tip

 

Laserul SPECTRA combate pigmentarea cu diferite grade de intensitate și profunzime. Procedura este delicată, dar are efecte durabile, deoarece nu doar distruge pigmentul, ci și dezactivează melanocitele (celulele pielii care produc pigmentul melanină). Acestea devin mai puțin sensibile la soare, prin urmare, cu o îngrijire corespunzătoare a pielii (protecție solară), SPECTRA vă poate scăpa de pigmentare pentru totdeauna.

 

 

 • ​Tratamentul acneei, post-acneei și altor procese inflamatorii ale pielii

 

 

Terapia cu laser tratează spectaculos acneea, de la forme uşoare până la cele mai severe (acnee vulgară, chistică), în care antibioticele şi cosmeticele nu au niciun efect. Primele rezultate se văd după două săptămâni, iar „gropile” inestetice ce rămân după tratament pot fi netezite tot prin terapia cu lumină. 

 

 

IV. PROCEDURI COSMETOLOGICE

 • Îngrijirea feței pentru viitoarele mămici

 

 

 

 

 

 

 • ​Biorevitalizare

Biorevitalizarea este cea mai potrivită procedură pentru tenul care necesită hidratare, îmbunătățirea culorii și elasticitate. Biorevitalizarea nu îmbunătățeste pur și simplu aspectul exterior, dar și restabilește mediul interior, caracteristic pentru pielea tânără și încetinește îmbătrânirea. Tratamentul constă în injectarea intradermică a preparatelor pe bază de acid hialuronic, vitamine sau substanțe care permit restabilirea pH-ului fiziologic al pielii și ameliorarea activității celulare, hidratarea vastă și de lungă durată, îmbunătățirea tonusului muscular. Biorevitalizarea constituie și un tratament complex al acneei sau al dereglărilor de pigmentare.

Efectuând o procedură de biorevitalizare rezolvăm concomitent mai multe probleme, și anume: se obține îndreptarea reliefului pielii și înlăturarea ridurilor mici și mijlocii, hidratarea în profunzime a pielii, îmbunătățirea culorii și normalizarea microcirculației sangvine, întinerirea și corecția formei buzelor, menținerea unui efect estetic mult mai natural în zonele unde au fost sau vor fi introduse filere sau va fi efectuată botulinoterapie. În cazul tratării ridurilor prin filere, efectul cărora a început să dispară, dar o nouă umplere nu este încă binevenită, o procedură de biorevitalizare este soluția ideală. 

Procedurile de biorevitalizare se fac cu un interval de 7-10 zile, în 1-3 ședințe. Indicațiile sunt individuale pentru fiecare pacient, în funcție de vârsta și starea ințială a dermei.

 • ​Conturarea feței cu acid hialuronic

 

Acidul hialuronic este o substanță prezentă în mod normal la nivelul pielii, având capacitatea de a-și mări volumul (poate absorbi de 100 de ori greutatea sa în apă). Este cea mai folosită și cea mai sigură substanță de umplere, atât pentru ștergerea ridurilor, cât și pentru remodelajul volumetric al feței și corpului. Acidul hialuronic suferă o metabolizare din partea organismului, iar după un timp dispare din locul în care a fost injectat, astfel că umplerile trebuie repetate periodic.
 

 

Indicațiile tratamentului cu acid hialuronic:

 • corectarea ridurilor nazogeniene;
 • conturarea buzelor;
 • mărirea buzelor;
 • corectarea cearcănelor;
 • volumizarea pomeților;
 • corectarea asimetriilor faciale.

Tratamentul este sigur și eficient, fiind relativ lipsit de efecte secundare, util pacienților care doresc să arate mai tineri, însă fără a apela la procedee chirurgicale majore.

 • ​Mască de față cu aur

Masca facială cu foițe de aur este un tratament de lux, care permite penetrarea aurului în piele. Această procedură oferă tenului o suplețe și o finețe aparte, iar în numai câteva minute pielea capătă o strălucire aurie. Tenul devine vizibil întinerit prin utilizarea unei formule unice: acid gama-poliglutamic, ioni și vapori nano, în combinație cu puritatea aurului. Acidul poliglutamic este obținut prin derivarea bobului de soia – Natto, având proprietăți hrănitoare mai mari decât elastina, colagenul și acidul hialuronic. Beneficiile tratamentului cu foiță de aur sunt net superioare altor tratamente, deoarece, datorită faptului că este 100% natural, nu provoacă alergii și are un efect antiinflamator, fiind recomandat chiar și persoanelor cu boli cronice. Aceste beneficii au fost pentru prima dată observate în 1929, aurul fiind utilizat cu succes în tratarea artritei reumatice prin reducerea inflamațiilor.

Printre cele mai importante beneficii ale aurului se numără: elasticizarea și ridicarea pielii, fermitatea, încetinirea procesului de pierdere a colagenului, atenuarea ridurilor, catifelarea și strălucirea pielii, chiar vindecarea unor afecțiuni.

 

 • Peeling

Peeling-ul este un procedeu chimic, care elimină celulele moarte de la suprafața pielii, într-o manieră mult mai intensă decât gomajul. În funcție de rezultatul dorit, acesta acționează, din ce în ce mai profund, asupra straturilor superioare ale epidermei, pentru a obține un ten mai luminos, mai uniform și mai curat.În același timp, acest procedeu elimină micile imperfecțiuni ale pielii (cicatrici, pete etc.) și estompează ridurile. Spre deosebire de gomaj, a cărui acțiune este mecanică, peeling-ul acționează chimic, dizolvând straturile pielii și eliminând celulele moarte. Astfel, sunt stimulate reînnoirea celulară și producția de colagen, iar pielea își va redobândi sănătatea și fermitatea.

Peeling-ul este recomandat tuturor, indiferent de vârstă. Singura diferență constă în concentrația produsului, în funcție de care se vor vedea rezultatele: pentru o simplă curățare este recomandat un peeling superficial, pentru estomparea primelor riduri – peeling mediu, iar pentru un adevărat tratament anti-rid, ideal este peeling-ul profund. În cele mai multe cazuri, peeling-ul este realizat în cabinetul medical, cu excepția peeling-ului profund, care necesită spitalizare. 

Indiferent de tipul de peeling, expunerea la razele UV este strict interzisă după tratament iar pentru a proteja epiderma, este obligatorie aplicarea unui ecran solar total, timp de o lună după un peeling artificial și timp de minimum 6 luni după un peeling profund.

 • Tratarea ridurilor cu toxină botulinică (Botox)

 

Toxina botulinică este un compus proteic purificat din toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum. Substanța se introduce în zona cu probleme prin injectare și acționează prin întreruperea conducerii impulsurilor nervoase către mușchi, producând paralizia controlată a acestora. Tratamentul constând în injecții botox este ideal să fie început înainte ca ridurile să capete profunzime, pentru rezultate optime. 

 

 

Ridurile care se tratează cu rezultate excelente folosind toxina botulinică:

 • ridurile de pe frunte;
 • intersprâncenoase;
 • ridurile de la colțurile ochilor („laba gâștei”);
 • ridurile din partea anterioară a gâtului.

 

 • Lifting cu fire de suspensie

Cu timpul, structura facială îşi pierde din ţesutul adipos acumulat şi începe să capete un aspect slăbit. La aceasta se adaugă şi acţiunea nocivă a altor factori: razele soarelui, fumatul şi afecţiunile dermatologice. Efectele imediate sunt cunoscute:

 • obraji fără fermitate;
 • sprâncene care coboară inestetic asupra ochilor;
 • cearcănele proeminente;
 • aspectul îmbătrânit al maxilarului
 • apariţia pliurilor la nivelul gâtului.

 

Rezultatul este o faţă cu aspect alungit şi îmbătrânit. Soluţia pentru un chip cu zece ani mai tânăr este lifting-ul facial. Însă această intervenţie invazivă nu este lipsită de riscuri precum: afectarea nervilor, cicatrici vizibile, tumefierea şi învineţirea zonei, durerea resimţită postintervenție. Medpark vine cu o metodă nouă de lifting cu fire de suspensie, o metodă neinvazivă, care se realizează cu anestezie locală, în maxim o oră, recuperarea fiind foarte rapidă (una-două zile). În timpul procedurii firele de suspensie sunt introduse sub ţesutul facial cu ajutorul unui ac fin. Firele prezintă pe suprafaţa lor cârlige foarte mici, care au scopul de a susţine structura feţei şi de a ridica pielea lăsată. Acestea sunt ascunse sub piele, inciziile fiind invizibile.

Lifting-ul facial nechirurgical cu fire de suspensie este soluţia pentru persoanele care doresc să obţină un aspect mai tânăr, fără a se supune intervenţiei clasice.

 • Mezoterapia

 

Mezoterapia este o metodă de tratament invaziv pentru terapia durerii sau a bolilor, prin microinjecții în locurile corpului uman unde durerea este simțită sau boala este prezentă. În medicina estetică, mezoterapia este o procedură prin care se aplică microinjecții în piele, direct în mezoderm, cu un coctail de substanțe, stabilit de doctor în funcție de nevoile și situatia pacientului, conținând extracte naturale, agenți homeopatici, vitamine, minerale, aminoacizi. 

Prin mezoterapie se pot efectua tratamente pentru înlăturarea celulitei, scăderea în greutate, eliminarea depozitelor de grăsime, întinerirea pielii, hidratare, reducerea ridurilor fine (Mezolift). Succesul și secretul celui mai eficient tratament de mezoterapie constă în alegerea corectă și cât mai exactă a unui coctail de substanțe potrivit pentru starea și problema pacientului.

 

 • Plasmolifting

Plasmolifting-ul este o procedură revitalizantă injectabilă, care permite declanşarea procesului natural de întinerire a pielii pacientului, făcând-o să funcţioneze ca în tinereţe. La baza procedurii Plasmolifting stă o metodă patentată de prelucrare a sângelui pacientului cu ajutorul unui set special de eprubete biotehnologice vidate şi al unui procedeu special de centrifugare. În timpul procedurii, din sângele pacientului se separă o formă injectabilă de plasmă bogată în trombocite, care ulterior este injectată în ţesuturile pacientului. 

Plasma trombocitară proprie este un „elixir natural al tinereţii”, conţinând factori de creştere într-o concentraţie mare, precum şi enzime, proteine şi vitamine în combinaţie naturală. Avantajul indubitabil al procedurii Plasmolifting este inofensivitatea acesteia, având în vedere că substanţa injectată reprezintă „produsul propriu” al pacientului, nu este toxică şi exclude orice reacţii de respingere, alergii şi posibilităţi de infectare. Plasma trombocitară injectată în pielea pacientului normalizează respiraţia țesuturilor, echilibrul hidric, conduce la formarea noilor celule. Totodată, are loc procesul de sintetizare a colagenului, elastinei şi substanţei intercelulare. După o astfel de procedură se activează sistemul de protecţie al epidermei, se accelerează procesele de vindecare şi cicatrizare, împiedicând îmbătrânirea. 

Plasmolifting este o metodă eficientă, care ajută la soluţionarea concomitentă a câteva probleme estetice ale pacientului: îmbunătăţirea culorii şi texturii pielii, sporirea elasticităţii, netezirea tenului, reducerea ridurilor. Indicaţii de utilizare:

 • Tratamentul modificărilor de vârstă ale pielii (cronoîmbătrânire);
 • Fotoîmbătrânirea;
 • Tratamentul pigmentaţiei excesive;
 • Profilaxia şi tratamentul acneei şi postacneei;
 • Îngrijirea pielii sensibile, „stresate”;
 • Profilaxia şi tratamentul celulitei;
 • Tratamentul alopeciei, căderii părului;
 • Tratamentul dermatitei seboreice (cu mătreaţă uscată şi grasă).

Informațiile suplimentare le găsești ușor la: 

Call-centru: suna la orice oră la (+373) 22 40 00 40
Recepția spitalului: vei primi răspuns direct la orice întrebare
Pagină dedicată pe Facebook: Cosmetologie Medpark 
Pagina site: Cosmetologie