Anestezie şi terapie intensivă

Anestezie şi terapie intensivă

Spitalul Internațional Medpark dispune de un Departament de Anesteziologie și Terapie Intensivă, amenajat conform standardelor internaționale. În această secție sunt supravegheați și reabilitați pacienți care au necesitat intervenții chirurgicale complexe pe cord, neurochirurgicale, dar și pacienți care au suferit infarct miocardic acut.

Medicii din această secție asigură tratament conform ghidurilor naționale și internaționale, iar dotarea cu echipamente ultramoderne permit îngrijirea pacienților la cele mai înalte standarde. Printre acestea se regăsesc aparate mobile de diagnostic, care permit realizarea în orice moment a radiografiilor, a ecografiilor cardiace sau a coronarografiilor; analizatoare vitale, aparatul de dializă sau cel de contrapulsație. Grație tehnologiei inovatoare, dar și conduitei postoperatorii, perioada de îngrijire a pacienților care au necesitat o intervenție chirurgicală complicată în cadrul spitalului Medpark este net redusă. Astfel, dacă în Republica Moldova media perioadei de convalescență a pacienților după intervenții pe cord, care se află în secția de terapie intensivă, este de 4 zile, în cadrul spitalului Medpark perioada medie de convalescență a acestora este de o singură zi, fapt care reduce semnificativ riscul complicațiilor postoperatorii.

Pacienții care aleg să se trateze în cadrul spitalului Medpark beneficiază de suportul și îngrijirea unei echipe multidisciplinare, formată din medici neurologi, endocrinologi, cardiologi, pneumologi, hepatologi, nutriționiști și kinetoterapeuți. Acest fapt permite o abordare complexă a fiecărui caz medical și crește semnificativ rata de reușită a tratamentului.

Dotarea și personalul Spitalului Internațional Medpark ne permit să spitalizăm toți pacienții după intervenții pe cord, inclusiv pe cei cu infarct miocardic acut, care au fost tratați prin angiografie. Aici ei sunt supravegheați constant pentru a evita complicațiile și li se aplică îngrijiri medicale și paramedicale, care asigură restabilirea lor în timp record.

Anestezia este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace farmacologice și tehnice specifice, condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri diagnostice, terapeutice.

Departamentul Anesteziologie şi Terapie Intensivă dispune de:

 • Terapie intensivă generală – 7 paturi;
 • Terapie intensivă coronariană – 5 paturi;
 • Terapie intensivă pentru nou-născuţi – 5 paturi.

Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală Medpark, singura de acest fel în domeniul privat, este gata acționeze prompt în orice moment, fiind dotată cu toate echipamentele necesare recuperării cât mai rapide a nou-născutului:

 • aparate VAP (Ventilare Artificială Pulmonară), care reglează toți parametrii respirației nou-născutului;
 • aparate CPAP, care formează presiune pozitivă la sfârşitul expirului;
 • 3 incubatoare pentru prematuri, care reglează temperatura şi umiditatea mediului;
 • 2 mese cu căldură iradiată, pentru reglarea temperaturii corpului nou-născutului;
 • aparat USG mobil, care permite efectuarea ultrasonografiei, neurosonografiei și Ecodoppler cardiac la patul bolnavului, în cazul în care nou-născutul nu este transportabil;
 • aparat mobil de roentgen.

Mamele care aleg să nască la Medpark știu că, în acele rare ocazii când bebelușii au nevoie de îngrijiri speciale, pot beneficia de toate avantajele Unităţii de Terapie Intensivă Neonatală Medpark:

 • Doar la Medpark fiecare nou-născut aflat în terapie intensivă dispune de o echipă medicală dedicată, formată din medic neonatolog și asistentă, care îl monitorizează încontinuu doar pe el, 24/24 de ore;
 • Spitalul este dotat cu filtre de aer HEPA, care asigură sterilitatea aerului şi reduce la minim riscul infecţiilor;
 • Servicii conform standardelor internaţionale;
 • Echipă de neonatologi cu experienţă;

La Medpark, serviciile Unității de Terapie Intensivă Neonatală pentru cetățenii RM sunt oferite gratuit. Astfel, dacă apar complicații, bebelușul va primi cele mai bune îngrijiri, iar părinții nu vor plăti nimic în plus, pe lângă pachetul de naștere.