Proiecte sociale

Proiecte sociale

MEDPARK – O COMPANIE MEDICALĂ RESPONSABILĂ SOCIAL

Caracterul social responsabil al Spitalului Internațional Medpark se manifestă prin:

 • investițiile în domeniul sănătății, contribuind direct la creșterea standardelor de calitate și siguranță;
 • investițiile în pregătirea medicilor, care, alături de specialiști străini, au realizat ​numeroase premiere naționale;
 • investițiile în campanii de informare a populației cu privire la diverse probleme de sănătate, contribuind la creșterea gradului de educație medicală;
 • investițiile în activitățile sportive, promovând un stil de viață sănătos;
 • susținerea familiilor defavorizate din Republica Moldova.

 

INVESTIM ÎN EDUCAȚIA MEDICALĂ

„Ne implicăm pentru că ne pasă” – Medpark susține organizarea unui ciclu de evenimente pentru informarea corectă a publicului privind combaterea HIV/SIDA; efectele diabetului; combaterea bolilor cardiovasculare; prevenirea suicidului; importanța donării de sânge:

 • Ziua Mondială de combatere a HIV/SIDA;
 • Ziua Internațională a Inimii;
 • Ziua Mondială a Diabetului;
 • Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului;
 • Ziua Donatorului de Sânge.

„Învățăm împreună cum să tratăm corect” – Medpark a inițiat în anul 2012 Școala medicală de vară, un proiect adresat publicului larg, prin care medicii din spitalul nostru au oferit în cadrul unor seminare deschise informații legate de top 10 cele mai căutate subiecte medicale: nașterea, fertilizarea in vitro, urgențele la copii, metode minim invazive în chirurgie, sănătatea bărbatului etc.

„Pregătim părinți pentru bebeluși fericiți” – Din dorința de a fi alături de fiecare cuplu și a-i acorda tot sprijinul necesar, înainte ca bebelușul să își facă apariția, Medpark a lansat Centrul de Educație Prenatală cu motto-ul „Pregătim părinți pentru bebeluși fericiți”. Astfel, cu o echipă multidisciplinară, formată din medici ginecologi, neonatologi, nutriționiști și kinetoterapeuți, Medpark derulează o serie de sesiuni medicale practice, prin care îi învață pe părinți secretele îngrijirii nou-născutului, pentru ca acesta să crească puternic și sănătos.

„Sunt sănătos, cresc frumos” – Medpark continuă proiectul de educație medicală, dedicat copiilor din clasele primare, cu scopul de a-i familiariza cu regulile elementare de igienă. Intenția echipei Medpark este de a pune la dispoziția micuților informații medicale relevante, care să îi ajute să fie sănătoși, pentru a crește frumos.

„Ajută-ne să îți protejăm inima!” – Medpark a inițiat în 2014 o campanie de informare privind riscurile pe care le prezintă afecțiunile cardiovasculare nedepistate la timp și importanța controalelor periodice. Actualitatea campaniei este condiționată de creșterea numărului de decese cauzate de afecțiunile cardiovasculare pe teritoriul întregii țări, inclusiv în rândul generației tinere.

„Medicina de mâine începe cu investiția în știința de astăzi” – Medpark derulează o serie de conferințe naționale și internaționale pentru a ține medicii la curent cu cele mai noi tehnici de diagnostic și tratament în medicină.

 

INVESTIM ÎNTR-O SOCIETATE SĂNĂTOASĂ

Dat fiind gradul scăzut de cunoaştere a simptomelor unui infarct și nivelul redus de adresabilitate la medic în rândul populației RM, Centrul Strategii şi Politici de Sănătate (CSPS) a lansat proiectul „Echipa mobilă cardio în localitatea ta”. Acest proiect este realizat cu suportul profesional și tehnic al Spitalul Internațional Medpark. Scopul este asigurarea accesului populației din regiuni la screeningurile pentru bolile cardiovasculare și identificarea lor precoce.

Echipa mobilă cardio este alcătuită din medici cardiologi experimentați, ai Centrului Cardiologie și Cardiochirurgie Medpark, cât și de asistente medicale. Au beneficiat de consultații gratuie 1901 de pacienți, dintre care 276 prezentau risc de infarct. Zeci de pacienți au beneficiat deja de investigații și tratament gratuit, evitând astfel consecințe mult mai grave.

Olga Şchiopu, Director General Medpark: „Cel mai fericiţi ne fac pacienţii cărora am reuşit să le depistăm la timp probleme care puteau duce la un infarct de miocard. Este impresionant să vezi îngrijorare şi speranţă pe feţele oamenilor care aşteptă să fie consultaţi. Deja văzându-I pe fiecare cu bolile şi problemele lor am înţeles cât de tare au nevoie să simtă că viaţa lor are importanţă. Am văzut oameni descurajaţi care la 50 de ani spuneau ca “mi-am trait traiul şi că ajunge să trăieşti”. Am văzut oameni fericiţi care constatat că problema mai veche nu mai există. Am văzut oameni care au regăsit speranţa de a mai face o investigaţie suplimentară care le va da şansa să trăiească. Toate acestea le facem din respect pentru viață, cu dragoste pentru oameni”. 

 

INVESTIM ÎN SPORT

„Susținem mișcarea” – Medpark susține timp de 4 ani consecutiv Campionatul Internațional de Tenis Cupa Davis și este Partenerul Medical al Federației Naționale de Tenis din Republica Moldova

„Green Run” – Medpark a susținut evenimentele sportive, cu scopul de a promova un stil de viață sănătos. În acest sens, Medpark a susținut desfășurarea cursei „Green Run”, un eveniment dedicat amatorilor de alergări și ciclism.Scopul acestor parteneriate este de a reaminti oamenilor cât de important este să fie adepții unui mod activ de viață, care este calea sigură spre sănătate.

Campionatul Mondial de Fotbal – În 2014 scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, cu susținerea Medpark, a găzduit evenimentele dedicate Campionatului Mondial de Fotbal, asigurând în timp real vizibilitatea celor mai importante meciuri desfășurate în Brazilia. Cu această ocazie Medpark a readus în atenția miilor de participanți beneficiile unui mod de viață activ, indiferent de genul sportului practicat.

Cupa Moldovei la Golf – Medpark a susținut pentru al 3-lea an consecutiv Cupa Moldovei la Golf, eveniment adresat instituțiilor mass-media din Republica Moldova, precum și agențiilor de marketing și publicitate.

 

INVESTIM ÎN ȘTIINȚĂ

În diverse perioade a activității sale Medpark s-a implicat activ în susținerea și organizarea conferințelor și simpozioanelor medicale:

 • Conferința internațională științifico-practică „Managementul cuplului steril” 
 • Conferința internațională științifico-practică „Aspecte contemporane în ​tratamentul cardiopatiei ischemice"
 • Conferința internațională științifico-practică „Chirurgia spinală. Aspecte ​terapeutice și intervenționale, diferențe de abordare – Germania versus R. Moldova"
 • Simpozionul internațional de medicină cardiovasculară „Patologia ventriculului ​drept, hipertensiunea pulmonară, urgențele coronariene”
 • Conferința oftalmologică științifico-practică „Actualități în tratamentul cataractei și glaucomului”
 • Conferința științifico-practică sub genericul „Sedința plenară a Asociației Traumatologilor-Ortopezi din Republica Moldova”
 • Conferința „Fertilizare in vitro”
 • Simpozionul internațional de cardiologie „Organizarea tratamentului invaziv al infarctului miocardic în Republica Moldova”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății și a reunit peste 150 de medici cardiologi din țară și din străinătate.
 • Conferința internațională științifico-practică „Abordări curente în tratamentul aritmiei și proceduri vasculare periferice”
 • Conferința internațională științifico-practică „Aspecte moderne în obstetrică și ginecologie”

 

SUSȚINEM GENERAȚIA DE MÂINE

„La Medpark, cu o viața nouă ajutăm două”
Din dorința de a fi alături de cât mai mulți bebeluși, în special alături de cei care provin din familii numeroase, defavorizate din punct de vedere al condițiilor sociale, Medpark a inițiat în 2013 un proiect social special cu genericul „Cu o viață nouă, ajutăm două”. Proiectul vizează toate localitățile din țară și este implementat în parteneriat cu Ministerul Sănătății din Republica Moldova.

Prin intermediul acestui proiect, Medpark ajută proaspetele mămici, a căror stare materială și socială este una precară. Astfel femeile care devin mămici pentru cel puțin a patra oară, indiferent unde în țară a avut nașterea, primesc seturi de „bun venit pe lume”, care includ produse de igienă pentru mamă și bebeluș, medicamente, hăinuțe pentru nou-născut, precum și alte lucruri necesare în perioada de după naștere.  Toate bunurile oferite mamelor sunt procurate cu susținerea femeilor care au ales să nască în  maternitatea Medpark, ele contribuind cu jumătate din costul seturilor de naștere.

De la lansare și până în prezent, de acest proiect au beneficiat circa 210 bebeluși născuți în familii defavorizate din Chișinău și raioanele Anenii Noi, Hâncești, Călărași, Strășeni, Fălești, Căușeni, Telenești, Ialoveni, Șoldănești, Orhei ș.a. 

Datorită succesului înregistrat, proiectul continuă și în 2015, iar alte 120 de familii numeroase urmează să primească seturi de naștere până la sfârșitul anului.