Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
Fă o programare

Discectomia percutană – o metodă nouă minim invazivă în tratamentul chirurgical al herniei de disc

Neurochirurgie
12 feb., 2017

Ce este Hernia de disc?

Discurile intervertebrale reprezintă un țesut cartilaginos, elastic amplasat între două  vertebre. Acestea asigura mobilitatea și amortizarea coloanei vertebrale. Din cauza suprasolicitărilor fizice, traumelor, predispoziției genetice, obezității și a altor factori, ele suferă schimbări degenerative care duc la apariția herniilor de disc. La modul practic, asta înseamnă că o porțiune dintr-un disc intervertebral se deplasează în canalul vertebral, pe unde trec nervii și măduva spinării, provocând compresia lor, și respectiv durere, disconfort, amorțeli-parestezii, dar și alte semne clinice mai grave.

Hernia de disc nu are un tablou clinic specific dar durerile deseori sunt în regiunea coloanei verrtebrale cu iradieri in membre. Aceste durerile pot reprezinta simptome ale mai multor afecțiuni. Ele pot apărea și din cauza unor inflamații ale mușchilor, ligamentelor  sau a unei artroze a articulațiilor coloanei vertebrale. Pot fi și dureri de la organele interne care mimează dureri de coloană. De exemplu, omul are probleme la rinichi  și durerile provocate se resimt și în regiunea coloanei vertebrale. Sunt mai multe cauze ale durerilor de spate. Desigur, e necesar să facem diferențiere între durerea provocată de hernia de disc și alte dureri ale spatelui. Însă hernia de disc este una dintre cele mai răspândite cauze ale durerilor coloanei.

Tratamentul herniei de disc 
În multe cazuri tratamentul herniei de disc este conservativ precum: fizioterapie, masaj, antiinflamatoare (non-steriodiene sau steriodiene), injectări epidurale cu cortizon dar dacă simptomatologia nu se ameliorează sau nu dispare după cîteva săptămâni, trebuie avut în vedere tratamentul chirurgical. Tratamentul chirurgical al herniei de disc este indicat de severitatea simptomelor, impactul lor asupra stilului de viață și consecințele prelungirii compresiunii.

La Medpark a fost implementată o nouă metodă de tratament al herniei de disc –  Discectomia percutantă, care este cea mai puţin invazivă metodă în tratamentul chirurgical al herniei de disc la pacienții selectați. Ea se poate utiliza în orice porțiune a coloanei vertebrale. Această metodă le permite neurochirurgilor să se limiteze la o singură împunsătură de ac și sub control fluoroscopic, canula este ghidată spre discul intervertebral herniat. Apoi stiletul acului este îndepărtat și se introduce aparatul automatizat DE-KO. Prin apăsarea butonului de la capătul instrumentului se activează acțiunea micromotorului care rotește sistemul conductor ce are vârf elicoidal și înlătură rapid conținutul. Țesutul separat se aspiră prin canulă în camera de primire. Presiunea intradiscală scade instantaneu si se micșorează volumul herniei. Astfel se oprește presiunea asupra rădăcinilor nervilor afectați și diminuează durerea. Pacientul poate simți ameliorarea imediat chiar în timpul procedurii.

Dr. Adrian Danu, neurochirurg Medpark„Procedura oferă pacienților avantaje față de tratamentul chirurgical clasic iar pacientul se poate deplas în doar douǎ ore după procedură cu rezultat de o maximă eficiență.”

Avantajele procedurii:

  • Durata minimă a intervenției – doar 30 de minute;
  • Anestezie locală;
  • Recuperare rapidă, pacientul putându-se ridica în picioare după 2 ore;
  • Spitalizare 1 zi
  • ​Recuperare timp de 1 săptămână;
  • Disconfort minim;
  • Nu formează cicatrici și nu necesită suturi.

De ce să alegi Neurochirurgie Medpark?

  • Neurochirurgia Medpark acoperă toată gama de afecțiuni ale sistemului nervos central şi periferic;
  • Metode performante de diagnostic: tomografie computerizată, RMN, angiografie digitală;
  • Sală de operații ultramodernă, dotată cu microscop de înaltă rezoluție, neuro-endoscopie cerebrală şi spinală, craniotom şi echipamente performante de imagistică (aparat de radiologie C-Arm intraoperator)
  • Inițierea imediată a tratamentului chirurgical sau conservativ şi reabilitarea individualizată.

 

Pentru mai multe detalii, faceți o consultație la neurochirurgul, apelând la numărul de telefon 022 40 00 40

Aplicație mobilă
FREE - In Google Play
Descarcă