Condoleanțe familiei fondatorului şi președintelui de onoare SUMMA Group

Condoleanțe familiei fondatorului şi președintelui de onoare SUMMA Group

25 April, 2017

Cu tristețe am primit vestea trecerii în nefiinţă a celui care a fost METE BORA - fondatorul şi președintele de onoare SUMMA Group, companie de construcţii şi investiţii cu proiecte internaţionale, inclusiv în Republica Moldova.

Spitalul Internaţional Medpark a fost unul din proiectele de suflet al celui care a fost METE BORA, el fiind convins că medicina de performanţă trebuie să fie accesibilă tuturor.

În cei 76 ani de viaţă a dezvoltat o afacere de succes cu investiții semnificative în logistica portuară, inginerie, construcții, telecomunicații și sectorul petrolului și gazelor, cu o prezenţă în Federaţia Rusă, Republica Moldova, Romania, Libia, Venesuela şi Guinea Equatorială. O importanţă deosebită a acordat-o construcţiei de spitale moderne, multifuncţionale, ţinând cont de cele mai înalte performanţe şi recomandări din domeniu.

Preocupat de drepturile şi problemele persoanelor în etate, a fost unul dintre directorii Federaţiei Internaţionale a Vârsticilor (International Federation of Aging) în care şi-a adus contribuţia pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor în vârstă din Turcia și din lume, prin angajamentul său faţă de problemele asociate cu îmbătrânirea la nivel național și internațional.

Mete Bora a avut o pasiune deosebită pentru artă. A creat centrul de artă SummArt - o inițiativă independentă și non-profit pentru sprijinul artiştilor de artă contemporană, organizând evenimente artistice internaționale în lume, diverse centre, în scopul de a sprijini tinerii artiști. La multiple evenimente au participat artişti plastici din Republica Moldova, inclusiv la evenimente de promovare a Moldovei în Turcia.

Mete Bora a fost o persoană cu suflet mare, cu un spirit inovator, cu gânduri şi acţiuni pentru o lume mai bună.
Spitalul Internaţional Medpark transmite sincere condoleanţe familiei şi celor care l-au cunoscut.