Jurnalul sănătății

Jurnalul sănătății

Sindromul premenstrual reprezintă un complex de simptome care debutează cu o săptămână sau două înainte de menstruație. Majoritatea femeilor prezintă cel puțin unele simptome ale sindromului premenstrual, care dispar odată cu începutul perioadei menstruale.

​Fertilizarea in vitro este cel mai eficient mod de a depăşi infertilitatea.

Avantaje ale Fertlizării In Vitro:

Vera Rusanovscaia, medic anestezist-reanimatolog pediatru Medpark

Care sunt calitățile unui pediatru bun?

Vezi ce afecțiuni pot fi tratate prin Chirurgia de 1 zi la Medpark accesând LINKUL

Leziunile de menisc reprezintă unele dintre cele mai frecvente traumatisme la nivelul genunchiului.

Chistul ovarian este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ginecologice, care poate să apară în perioada reproductivă a femeii. Acesta se prezintă ca o acumulare de lichide la nivelul ovarului și poate varia foarte mult în dimensiuni.

Conform ultimelor statistici, 1 din 6 cupluri se confruntă cu infertilitate, aceasta având la bază mai multe cauze. Medicul ginecolog-obstetrician și reproductolog la Medpark, Diana Al Faraj, a vorbit despre fertilitate în cadrul Șezătorii organizate de Odoraș la 19 iunie și a combătut câteva mituri legate de aceasta.

O întrebare frecventă este faptul dacă femeile cu un nivel scazut al AMH (hormon anti-Mullerian) pot rămâne însărcinate, indiferent de vârsta reproductivă pe care o au.

Multe​ femei au evitat conceperea unui copil până când nu au simțit necesitatea de a deveni mămici.

 

Actualmente, 1 din 6 cupluri are probleme de fertilitate. Impactul acesteia se simte atât psihologic cât și social.


Uhhh, ești pe ultima sută de metri, marea întâlnire cu bebelușul tău poate veni în orice moment.
 

Ce trebuie să faci în această perioadă:

Bolile tractului gastrointestinal sunt cele mai răspândite în prezent, atât la maturi, cât și la copii. În plus, incidența acestor boli este în continuă creștere și se atestă o întinerire a vârstei pacienților.

Se poate considera că puiul tău este dezvoltat complet la acest termen, cântărește 2,5 - 3kg, cu mai puțin spațiu de mișcare dar la fel de activ.
 

Nu-i așa că deja ai început să simți ușoare contracții? Stai calmă, e normal, uterul începe să se pregătească pentru perioada travaliului și nașterii. S-ar putea să simți cum bebelușul tău își schimbă poziția.​

Ce repede au trecut 6 luni, bebelușul tău a intrat în cea de-a 7 lună de sarcină și se simte tot mai activ, e timpul să-ți planifici timp pentru următoarele controale.

 

Chipul bebelușului tău deja este bine conturat. În această perioadă el își deschide ochii și deja poate să clipească și să răspundă la stimuli. Ajunge să cântărească aproximativ 700 grame și o înălțime de cca 30 cm, destul de măricel. Da?

Chipul bebelușului tău deja este bine conturat. În această perioadă el își deschide ochii și deja poate să clipească și să răspundă la stimuli. Ajunge să cântărească aproximativ 700 grame și o înălțime de cca 30 cm, destul de măricel. Da?

Îți simți burtica mai grea? E normal, pentru că bebelușul tău deja a ajuns la o greutate de aproape 450gr. și cam 27 cm., este mai vioi și mai activ.
 

La acest termen deja se observă burtica, poți simți primele mișcări ușoare ale bebelușului tău care cântărește aproximativ 300gr. 

Bebelușul tău are deja aproape 4 luni, 12 cm. și cântărește circa 100 grame​.

Ce trebuie să faci în această perioadă:

Felicitări, dragă viitoare mămică, ai aflat că vei avea un copil. Te așteaptă una din cele mai frumoase perioade din viața oricărei mame! 

Tumoarea cerebrală reprezintă un volum sau o masă celulalară anormală în creier sau în apropierea creierului.

Femeile fumătoare fie cele expuse frecvent fumului de țigară adesea suferă de menopauză precoce sau de infertilitate. Asta spune studiul american, conform căruia, peste 15% din femei fumătoare/fumătoare pasive nu pot concepe un copil, iar 45% din femei au menționat că ciclul menstrual s-a încheiat mult mai devreme.

Cauzele

Sindromul de tunel carpian apare în rezultatul compresiei nervului median.

O decizie corectă, luată la timp, i-a salvat practic viața. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 66 de ani din capitală. Pacientul a fost transportat în stare gravă la spital, după ce rinichii, ai căror rol este de a curăța sângele și menține echilibrele chimice ale acestuia, nu mai funcționau la capacitate maximă.

Dacă până acum câțiva ani diagnosticul de cataractă suna ca o sentință pentru persoanele în vârstă, acum aceasta poate fi tratată și în stadii incipiente. 

SCOLIOZA

Problemele de spate precum scolioza sau cifoza se întâlnesc cel mai frecvent la copii. Pe măsură ce copilul crește, acestea pot evolua și atunci este necesară apelarea la diverse tratamente.

Prezența unei cantități semnificative de bacterii într-o probă de urină, colectată în mod corespunzător de la o persoană fără simptome de boală sau semne ale unei infecții ale căilor urinare (ICU), este difinită ca bacteriurie asimptomatică.

Pregătirea pentru nașterea bebelușului este o adevărată artă. De obicei, gravidele pun la punct orice detaliu legat de venirea pe lume a copilului. Lista lucrurilor pe care le pregătesc pentru marele eveniment e lungă.

Terapia PRP, din engleză Platelet-Rich Plasma sau plasmă autologă îmbogățită cu trombocite, este cel mai modern tratament de regenerarea pielii și a părului, ce folosește factorii proprii ai corpului nostru. 

Mezoterapia pielii scalpului este un tratament nechirurgical cu eficiență dovedită în majoritatea cazurilor de cădere a părului.

Urechile clăpăuge sau, medical, decolate, reprezintă un defect estetic des întâlnit, care îi îngrijorează pe părinţi.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, înecurile au loc, în majoritatea cazurilor, în piscine, ocupând locul doi în lume printre cauzele morţii ca urmare a traumelor nepremeditate.

Specialiștii atrag atenția că vaccinarea reprezintă una dintre cele mai de succes practici medicale folosite de-a lungul timpului și rămâne și în zilele noastre o intervenție care salvează anual de la moarte între 2 și 3 milioane de vieți.

Fibromul uterin este cea mai frecventă tumoare benignă la femei

Cum procedezi în cazul dispariţiei lactaţiei sau apariţiei fisurilor/crăpăturilor pe mameloane?

O zi din viața medicului pediatru Liliana Vișnevschi-Rusnac 

Numărul copiilor diagnosticați cu scolioză în Moldova este în creștere, arată datele oferite de Ministerul Sănătății. Anul trecut, de exemplu, în urma examenelor profilactice, aproximativ 13 copii din o mie, cu vârsta de până la 18 ani, au fost depistați cu scolioză.

La Medpark, primul consult pentru transplantul de păr este gratuit

Ce este inima? Organul care pompează sângele la fiecare celulă din corpul nostru, ținându-ne astfel în viață. Inima, în general, e un miracol, spune doctorul Aureliu Batrînac.

Ți-ai dori să scapi de chelie, să arăți mai tânăr și să-ți recapeți încrederea în sine, dar nu ești sigur că transplantul de păr ar fi o soluție?

Transplant de păr prin metoda fir cu fir. Exclusiv la Medpark

Vaccinarea este o metodă de prevenire a unei maladii infecțioase prin inocularea unui vaccin persoanei sănătoase. Vaccinurile conțin particule de bacterii sau virusuri care declanșează apariția răspunsului imun, capabile să protejeze organizmul uman de infecții.

Ce trebuie să cunoaștem despre greutatea corpului?

În cazul fracturilor osteoporotice la nivelul coloanei vertebrale, însoţite de dureri, una dintre cele mai eficiente metode de tratament este procedura de vertebroplastie.

Deseori auzim spundu-se în legătură  cu vreun copil: „Nu-i nimic, o să crească și-o să-i treacă.”

Va crește desigur, însă dacă poate să treacă sau nu ne spune Victor Roller, urolog-chirurg, pediatru de categorie superioară, Spitalul Internațional „Medpark”.

Stai drept!” – îndemnul pe care l-am auzit, cel mai probabil, toată copilăria. Nu este deloc un sfat depășit ci, mai degrabă, valabil și util în cazul copiilor secolului XXI.

„Oare poate face rău copilului?”, „E dureros?”, „Există riscuri pentru sănătate?” – sunt doar câteva întrebări din cele mai frecvente pe care le adresează mămicile medicilor.

Cele nouă luni de sarcină reprezintă pentru orice femeie o perioadă cu totul deosebită. Știind că poartă sub inimă comoara sa cea mai de preț — copilul — viitoarea mămică trăiește clipe cu adevărat miraculoase.

Ce este hernia de disc?

Hernia de disc este o afecţiune tot mai des întâlnită, manifestată prin dureri de spate.

În prezent, la 80% din copiii de vârstă şcolară se depistează forme mai avansate sau mai puţin avansate de scolioză – deviaţie a coloanei vertebrale. 

În prezent, la 80% din copiii de vârstă şcolară se depistează forme mai avansate sau mai puţin avansate de scolioză – deviaţie a coloanei vertebrale. 

Astăzi vom discuta despre igiena băieților și caracteristicile ei. Multe mămici cred că organele genitale ale băiatului se pot infecta mai greu și metoda de îngrijire pentru copii este aceași, indiferent dacă vorbim despre un băiat sau o fată. Acesta este o părere greșită.