Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
Fă o programare

Traumatism cerebral sever, operat în regim de urgență de către neurochirurgii Medpark

Neurochirurgie
30 nov., 2016

Traumatismele cranio-cerebrale sunt destul de frecvente, iar în rândul tinerilor ele reprezintă principala cauză de deces. În urma accidentărilor grave, leziunile cerebrale se pot solda cu handicap post-traumatic, dizabilități fizice și psihice, iar intervenția neurochirurgului este inevitabilă.

Recent, un pacient în vârstă de doar 22 de ani s-a adresat în regim de urgență la Spitalul Internațional Medpark. Tânărul sportiv de performanță a suportat un traumatism cranio-cerebral în timpul unui meci de fotbal. Acesta a fost transportat cu ambulanța la Medpark, acuzând dureri de cap, senzație de vomă și amețeală.

Tânărul a fost examinat în cadrul departamentului de urgență Medpark de către medicul neurochirurg, chirurg și traumatolog, iar în urma investigațiilor efectuate s-a stabilit diagnosticul de fractură înfundată a craniului (osului temporal), fragmentele deplasate de os cranian apăsând asupra creierului. Astfel, pacientului i s-a dat indicație directă pentru intervenție chirurgicală, ceea ce s-a și efectuat.

Intervenția de reconstrucție a defectului cranian cu plăci din titan

În cadrul operației conduse de către dr. Adrian Danu, s-a efectuat repoziționarea fragmentelor osoase ale fracturii înfundate și fixarea lor cu plăci speciale din titan. La moment, în Republica Moldova astfel de material chirurgical pentru fixarea fragmentelor osoase se utilizează doar în cadrul Spitalului Internațional Medpark.

Adrian Danu, neurochirurg Medpark: “În lipsa plăcilor din titan, intervenția s-ar fi făcut cu material din plastic și ar fi fost ar fi mult mai dificil de reconstruit si fixat, desfășurându-se deseori în 2 etape, la interval de 3-6 luni. În cadrul Medpark, însă, datorită dotării cu toate materialele necesare, intervenția chirurgicală a durat 4 ore în doar o singura etapă, iar rezultatele operației sunt foarte bune.”

Datorită materialului din titan, rigid și maleabil în același timp, intervenția este mult mai eficientă, durează mai puțin timp, iar riscurile operatorii și perioada de recuperare sunt mult mai reduse.

Recuperarea post-operatorie

Pacientul a fost externat a șasea zi după operație în stare bună și a zburat în aceeași zi în Turcia. Perioada necesară pentru recuperare este estimată la 2-3 luni, după care sportivul va putea practica din nou fotbalul de performanță, exact ca înainte de accident.

De ce să alegi Neurochirurgia Medpark?

Neurochirurgia Medpark acoperă toată gama de afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic. Echipa medicală stă la dispoziția dvs. pentru a vă oferi îngrijire neurochirurgicală completă și implicare maximă.

Săla de operaţii ultramodernă, dotată cu microscop de înaltă rezoluţie, neuroendoscopie cerebrală şi spinală, craniotom şi echipamente performante de imagistică permite echipei să facă faţă oricăror provocări prin abordarea pluridisciplinară în diagnosticul rapid, iniţierea imediată a tratamentului chirurgical sau conservativ şi reabilitarea individualizată.

Aplicație mobilă
FREE - In Google Play
Descarcă