Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
Fă o programare

Tratamentul fizioterapeutic al herniei de disc

Noutăți
26 nov., 2015

Ce este hernia de disc?

Hernia de disc este o afecţiune tot mai des întâlnită, manifestată prin dureri de spate.

Hernia apare atunci când o porţiune sau întreaga zonă moale din interiorul discului intervertebral iese în afara acestuia din cauza subţierii sau crăpării inelului fibros.

Drept urmare are loc comprimarea măduvei spinării şi este afectat modul de funcţionare al organelor interne. Deşi hernia de disc poate apărea practic la orice nivel al coloanei vertebrale, cel mai des se depistează în regiunea gâtului.

De ce apare hernia de disc?

Hernia de disc nu apare în mod spontan, ci este rezultatul acţiunii îndelungate a unor procese negative ce au loc în organism. În ultimă instanţă, boala este acutizată de ridicarea greutăţilor cu spatele îndoit, dar nicidecum nu aceasta este cauza bolii.

Hernia de disc este determinată de schimbările degenerative ce au loc între discurile intervertebrale din următoarele cauze:

  • Insuficienţa apei în organism afectează în mod direct ţesuturile discurilor intervertebrale şi substanţele. Ca să-şi îndeplinească corect rolul de amortizare, discurile absorb apa din mediul lichid al organismului, iar dacă aceasta e în cantităţi prea mici, atunci discurile se usucă la propriu şi se măreşte riscul de hernie.
  • Postura incorectă. Fiecare persoană trebuie să adopte o postură corectă în timp ce stau aşezaţi, merg sau ridică greutăţi. Nerespectarea acestor reguli duce la degradarea mai rapidă a ţesuturilor.
  • Lipsa activităţii fizice şi tonusului muscular.
  • Regim alimentar neechilibrat. Coloana vertebrală şi discurile intervertebrale se regenerează din contul microelementelor existente în organism. Cele mai importante dintre ele sunt: calciul, fosforul, magneziului şi kaliului. În lipsa lor oasele devin poroase, iar discurile se distrug. Cea mai eficientă metodă de asigurare a organismului cu microelementele necesare este consumul de alimente bogate în substanţe nutritive. Iată câteva dintre ele: alune, sfeclă, orez, ţelină, mazăre, brânză grasă, varză, nuci greceşti, morcov.

Tratamentul herniei de disc

Este foarte importantă adresarea la medicul specialist chiar de la prima apariţie a durerilor de spate.

Tratamentul herniei de disc, la etapa incipientă, se poate face pe cale medicamentoasă combinată cu un tratament integrat de reabilitare (fizioterapie, kinetoterapie şi acupunctură). Pentru detalii accesaţi: Fizioterapie, Kinetoterapie şi Acupunctură Medpark

Pe măsură ce boala se agravează, poate fi necesară apelarea la tratamentul neurochirurgical. Pentru mai multe detalii, accesaţi: Neurochirurgie Medpark

​Despre serviciile de Fizioterapie, Kinetoterapie şi Acupunctură Medpark

Specialiștii Spitalului Internațional Medpark cred în soluțiile integrate pentru sănătate, astfel procedurile de fizioterapie, kinetoterapie și acupunctură vin să completeze tratamentele medicamentoase și chirurgicale, pentru o recuperare rapidă și o viață fără dureri.

Motive pentru a alege serviciile de reabilitare Medpark:

  • Personalul specializat, cu o vastă experiență și stagii efectuate în renumite clinici europene și asiatice, care tratează pacienții folosind cele mai eficiente tehnici;
  • Gamă largă de aparate de fizioterapie de ultimă generație, care oferă soluții pentru orice solicitare a pacienților;
  • Abordarea individuală a pacientului, prin elaborarea unui program personalizat de recuperare, pentru fiecare caz în parte;
  • Abordarea integrată a problemei, prin combinarea diverselor tehnici, care permite atingerea rezultatelor optime în cel mai scurt timp;
  • Gamă extinsă de servicii și pachete pentru necesitățile personale de reabilitare, întărire a sănătății sau înfrumusețare.

Dr. Angela Godoroja, medic fizioterapeut

Aplicație mobilă
FREE - In Google Play
Descarcă