Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
Fă o programare

Cum schimbi cataracta pe o vedere cristalină

Chirurgie oftalmologică
09 iul., 2018

Dacă ai primit diagnosticul necruțător de „cataractă” sau cineva dintre cei dragi (părinți, bunici) luptă cu această boală, știința îți vine în ajutor. Acum pacienții cu cataractă pot nu doar să-și recapete parțial vederea, ci să obțină o vedere mai limpede ca niciodată. Într-o singură zi, intervenția de înlocuire a cristalinului afectat cu un cristalin artificial de ultimă generație AcrySof IQ ajută pacientul să vadă perfect, fără compromisuri.

Ce este cataracta?

Cataracta, una dintre ele mai frecvente afecțiuni oculare, înseamnă opacitatea apărută în cristalinul ochiului. Cristalinul, unul dintre componentele esențiale ale aparatului ocular, care concentrează razele de lumină pe retină, în caz de cataractă devine treptat mai puțin transparent. Deși cataracta progresează încet, de regulă ambii ochi ajung să fie afectați, ducând la dispariția parțială sau totală a imaginii.

Cine poate fi afectat de cataractă

Cataracta este o patologie cauzată de mulți factori diferiți, deși principalul factor de risc este vârsta – cele mai afectate sunt persoanele de vârsta a treia. Mai multe afecțiuni, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și obezitatea, împreună cu alți factori externi, cum ar fi fumatul, alcoolul sau malnutriția pot contribui la formarea acesteia. Mai există cataracta congenitală și infantilă, din cauza unor cauze ereditare sau a altor tulburări de dezvoltare, dar și cataracta cauzată de traume, asociată cu tulburări metabolice sau generată ca efect secundar al unor medicamente.

Cum se tratează?

În ciuda eforturilor considerabile făcute în cercetare, nu există niciun tratament medicamentos care să prevină sau să vindece cataracta, de aceea singurul tratament definitiv rămâne cel chirurgical.

Ce reprezintă tratamentul chirurgical al cataractei?

La Medpark operația se desfășoară cu spitalizare de o singură zi și sub anestezie locală, fără cicatrici, iar pacientul revine acasă în ziua următoare. Operația de cataractă este foarte rapidă, nedureroasă, eficientă și cu un risc foarte mic.

Intervenția de facoemulsificare constă în extragerea conținutului cristalinului opac și înlocuirea lui cu o lentilă intraoculară AcrySof IQ – cele mai performante cristaline artificiale, care au puterea de a reda limpezimea vederii și de a corecta defectele de refracție asociate.

Avantajul major al metodei de facoemulsificare este faptul că intervenția poate fi realizată inclusiv în stadiile incipiente ale cataractei și nu este nevoie de așteptat până aceasta evoluează semnificativ.

De ce Medpark utilizează doar cristaline de ultimă generație?

Între o vedere bună și una ideală există o singură diferență – calitatea cristalinului, de aceea la Medpark utilizăm doar cristaline de clasă premium AcrySof IQ. În funcție de caracteristicile ochiului și necesitățile vizuale ale fiecărui pacient (vedere la distanță sau în apropiere, astigmatism asociat), alegem cristalinul care să ofere vedere 100% ideală: cristaline monofocale, bifocale, multifocale, torice etc.

Cristalinele AcrySof IQ de ultimă generație sunt „foldabile” (pliabile), deci pot fi implantate cu ajutorul unui dispozitiv special microchirurgical, printr-o incizie foarte mică (cu diametrul de 2.4 mm) în interiorul globului ocular, chiar în sacul cristalinian nativ, pastrând integritatea anatomică și funcțională a globului ocular.

Materialul din care este fabricat cristalinul AcrySof IQ are o compatibilitate excelentă cu structurile globului ocular, astfel sunt evitate reacțiile toxice. Mai mult, structura specială a părții optice a cristalinului scade semnificativ rata opacifierii capsulei cristalinului nativ în perioada postoperatorie – astfel șansele de revenire a cataractei, așa-numita „cataractă secundară”, sunt minime.

Efectul intervenției

După operație, pacienții observă o îmbunătățire extraordinară, deoarece intervenția nu doar îi scapă de cataractă, ci și de orice defecte de refracție pe care le-ar fi putut avea, cum ar fi miopia sau hipermetropia.

Pe lângă recăpătarea vederii clare, calitatea vieții pacientului este îmbunătățită considerabil – cristalinul artificial AcrySof IQ are protecție specială dublă pentru razele untraviolete și „lumina albastră” (emisă de ecranele telefoanelor, tabletelor etc.), asigură un simț cromatic perfecționat și un contrast al imaginii îmbunătățit – efecte foarte apreciate mai ales de conducătorii auto, artiști și deținătorii altor profesii în care „super-vederea” face diferența.

De ce să alegi Medpark pentru a scăpa de cataractă?

  • Tratament individualizat. La Medpark efectuăm un studiu personalizat al fiecărui pacient. Pe baza concluziilor la care s-a ajuns, alegem cristalinul cu cea mai mare precizie de refracție pentru pacient, ca să obținem cea mai bună calitate a vederii după procedură.

  • Experiență. Intervenția este efectuată de dr. Vera Chiriac, doctor în științe medicale, unul dintre cei mai buni medici oftalmologi ai țării, cu o experiență de 30 de ani în domeniu, care frecventează principalele evenimente internaționale specializate și aduce în Moldova tehnicile inovative utilizate în oftalmologie la nivel global.

  • Fără riscuri de infecţie. Medpark are toate cele necesare pentru a reduce la maximum orice risc de infectie.

  • Chirurgia de o zi. Trendul mondial care asigură restabilirea rapidă a pacientului presupune multiple avantaje pentru pacient: reducerea complicațiilor și refacere rapidă, cicatrici minime, confort fizic şi psihologic. Operația se realizează cu anestezie locală și nu prezintă niciun risc pentru sistemul cardiovascular.

Fă acum o programare la chirurgul oftalmolog.
Telefon 022 40 00 40 (disponibil 24/7).

Aplicație mobilă
FREE - In Google Play
Descarcă